Păcăleau oamenii cu locuri de muncă fictive, le cereau sume importante de bani, după care nu mai erau de găsit.

Este vorba despre un grup de bărbaţi, care a fost depistat de pliţişti, după ce a reuşit să păcălească mai multe persoane cu joburi inventate în Anglia.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timişoara au efectuat trei percheziţii domiciliare în judeţele Timiş, Arad şi Hunedoara, la persoane bănuite de fraude informatice şi înşelăciuni. Astăzi, oamenii legii s-au deplasat la locuinţele a doi bărbaţi, de 35, respectiv de 25 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de fraude informatice şi înşelăciuni.

De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri. Suspecţii au reuşit să păcălească mai multe persane, începând cu luna august 2014, postând pe internet mai multe anunţuri prin care ofereau locuri de muncă nereale, pe teritoriul Angliei.

Păgubiţii transferau sume senificative de bani în scopul rezervării locului de muncă, care, de fapt, era doar o păcăleală. Pe contul unuia dintre cei bănuiţi ar fi fost efectuate 30 de tranzacţii de la victime ale infracţiunilor, prejudiciul cauzat fiind estimat la 7.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

pressalert.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus