Pericol de avalanșă în toate masivele din județul Hunedoara, după ce astăzi a nins abundent, iar stratul de zăpadă a depășit 30 de centimetri grosime. Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu se aventureze pe munte, în special în zonele de creste, la peste 1.400 de metri altitudine. Potrivit meteorologilor, vremea va fi deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, iar temperaturile vor fi cu 8-12 grade sub mediile multianuale.

„Este o ninsoare proaspătă, grea, din cazua consistenței zăpezii, iar riscul de avalanșă, în zonele montane, de la peste 1.400 de metri altitudine. În toate masivele din județul Hunedoara există acest risc, respectiv în Retezat, Parâng, Țarcu și Godeanu, în zonele de creastă unde nu există vegetație mai ales, iar zăpada este depusă pe suprafețele înclinate, mai mari de 25-35 de grade.

Până acum nu am avut solicitări din partea turiștilor, dar le recomandăm să nu se aventureze în zonele de creastă pentru că zăpada este foarte instabilă și, cu siguranță, vor pleca avalanșe. Așadar, transmitem, în special doritorilor de schi extrem, de tură să nu pornească la drum zilele acestea”, a declarat Ovidiu Bodean, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus