Ortacii de la minele neviabile care vor fi disponibilizaţi vor primi sume compensatorii în valoare de 37.200 lei brut.

31 august este ultima zi de lucru pentru cei 256 de mineri de la exploatările Paroşeni, Petrila şi Uricani, prognozaţi să părăsească sistemul în acest an. Începând de luni, 1 septembrie, ortacii îşi vor înceta activitatea, ei urmând să beneficiez de plăţi compensatorii stabilite la suma de 31.248 de lei net pentru fiecare salariat în parte.

Banii vor fi acordaţi într-o singură tranşă şi vor intra pe cardurile minerilor în data de 15 septembrie, ziua de salarii.

„Este vorba de 256 de persoane care vor pleca din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri de Mine Valea Jiului (SNIMVJ) în acest an. Un număr de 79 de angajaţi provin de la mina Petrila, 95 de la mina Paroşeni, iar 75 de la exploatarea Uricani. La întocmirea listelor de concedieri colective s-a avut în vedere ca numărul persoanelor care pleacă din cadrul sectorului indirect productiv să fie de patru ori mai mare decât cele din sectorul direct productiv”, a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro Aurel Anghel, directorul Societăţii Naţionale de Închideri de Mine Valea Jiului.

În urma procesului de restructurare a personalului, în cadrul societăţii vor mai rămâne 1.676 de angajaţi. SNIMVJ este cuprinsă într-un program de închidere a minelor de cărbune nerentabile până în anul 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus