Plata totală pentru alocațiile copiilor din județul Hunedoara pe luna noiembrie a fost de peste 6 milioane de lei.

 

Aproape 13 la sută din totalul populației din județ sunt copii. Aceștia beneficiază lunar o alocație de stat.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, în luna noiembrie 2017, în județ s-au plătit peste 6 milioane de lei pentru aceste alocații peste cei 62.545 de copii. În același timp, pentru 3.780 de beneficiari ai alocației de stat a fost suspendat acest ajutor.

În ceea ce privește alocația pentru creșterea copilului, tot în noiembrie existau 2.936 beneficiari, iar pentru 221 au fost suspendate plățile. În acest caz, suma alocată a fost de aproximativ 4,1 milioane de lei. În același timp, 1.540 de părinți au acceptat să se întoarcă la serviciu înainte de expirarea perioadei legale acordată pentru creșterea copilului. Ei au beneficiat de stimulente de sprijin în valoare de circa 950.000 de lei. Alți 122 au rămas fără acest ajutor.

Tot în noiembrie, 2.703 de beneficiari din județ au primit alocația pentru susținerea familiei. Aceasta este o formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse, ce au în creștere și îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani. Aceste alocaţii se acordă familiilor ale căror venituri lunare pentru fiecare membru sunt mai mici de 530 de lei şi se calculează în funcţie de numărul de copii şi de venitul pentru fiecare membru al familiei.

Scopul acordării acestei alocaţii este acela de a completa veniturilor familiilor necesare asigurării unor condiţii mai bune de creștere, îngrijire şi educare a copiilor, precum şi pentru a stimula frecventare cursurilor unei forme de învăţământ de către copiii de vârstă şcolară. Suma cheltuită în udeț pentru acest sprijin a fost de aproape 485.008 de lei. Pentru 144 de beneficiari s-au suspendat aceste plăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus