Consilierul Local PNL Petre Drăgoescu a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

Inspectorii ANI au constatat că alesul PNL s-a aflat în stare de incompatibilitate timp de aproape un an, perioadă în care a deținut atât o funcție de conducere într-o societate de stat, cât și funcția de consilier în cadrul Consiliului Local Petroșani.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 septembrie 2012 – 19 iulie 2013, întrucât a deținut, simultan cu funcția de consilier local, și funcțiile de administrator și Director general al Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului S.A., încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. 1, lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Integritate.

Potrivit legii, „Funcţia de consilier local […] este incompatibilă cu: […] funcția de […] director general […] administrator […]  la […] societățile comerciale de interes național care își au sediul […] în unitatea administrativ – teritorială respectivă”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în comunicatul ANI.

foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus