Evenimentul are loc în perioada 20-21 iunie, la Cricău.

În perioada 20-21 iunie, la Cricău va avea loc cea de-a IX-a ediție a Festivalului Cetăților Dacice, eveniment al cărui scop este promovarea patrimoniului dacic și a județului Alba. Întrecerile dacice, reconstituirile luptelor daco-romane, expozițiile de arme, târgurile de meșteșuguri, atelierele antice, dansurile și ritualurile dacice, concerte extraordinare și multe altele îi vor bucura pe cei prezenți pe toată perioada festivalului. În ceea ce privește concertele, prima confirmare este cea a trupei Phoenix, care va susține un super concert.

De asemenea, ca în fiecare an, echipele din cele cinci cetăți dacice din județ: Ighiu, Cricău, Cetatea de Baltă, Săsciori și Cugir, se vor întrece în diferite probe precum „Arcul viteazului”, „Rapid şi puternic”, „Suliţaşul cetăţii”, „Cel mai iute de picior”, „Braţul de fier”, „Luptătorul”, „Îndemânare şi curaj”, „Să ne unim forţele”, „Voinicul din cetate” sau „Cărăuşii cetăţii.

Conform regulamentului stabilit de organizatori, începând din acest an, festivalul se va desfășura, prin rotație, în toate localitățiile participante. Ordinea locațiilor va fi stabilită în urma unei trageri la sorți.Programul COMPLET al festivalului va fi făcut public de cître organizatori în perioada imediat următoare, moment în care îl vom aduce în atenția cititorilor noștri.

proalba.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus