Ambulatoriul integrat al Spitalului Municipal "Dr Alexandru Simionescu" Hunedoara va fi reabilitat cu fonduri nerambursabile în cadrul unui proiect al cărui contract de finanţare a fost semnat astăzi.

Marţi, la Hunedoara a fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatorului integrat al Spitalului Municipal “Dr Alexandru Simionescu”.

Pe parcursul celor 13 luni de implementare al proiectului se vor realiza lucrări de reabilitare termică şi funcţională pe o suprafaţă de 1.680 de metri pătraţi. Totodată, se va îmbunătăţi dotarea cu echipamente a cabinetelor de specialitate din ambulatoriu.

Astfel, 12 cabinete medicale din aripa de Est vor fi modernizate, ceea ce înseamnă jumătate din cabinetele ambulatoriului.

“De când a trecut la Consiliul Local Spitalul nu a mai primit finanţări guvernamentale. În cadrul acestui proiect se vor achiziţiona 56 de echipamente medicale”, a declarat directorul spitalului, Nicuşor Ştefan.

Potrivit estimărilor, aproximativ 280 de pacienţi vor trece zilnic prin cabinetele medicale modernizate şi echipate corespunzător.

Valoarea totală a proiectului este de 4.704.230, 26 de lei, dintre care 3.580.727,74 de lei provin din finanţarea nerambursabilă prin Regio – Programul Operaţional Regional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus