Politica se face cu oameni și pe voturi. E normal ca un politician să strângă în jurul său alți oameni, care să îl susțină. Spre deosebire de un om obișnuit, politicianul se pune în centrul atenției atunci când dorește să ocupe o funcție publică, îi este analizat cum îi stă și ultimul fir de păr.

M-am ferit întotdeauna să vorbesc/scriu despre familiile politicienilor. Am făcut-o doar în momentul în care membri ai familiei vreunui politician au intrat în politică, afaceri dubioase sau scandaluri. Mă lasă rece orientarea religioasă, sexuală sau de orice fel a oricărui politician, dacă acestea nu aduc atingere muncii sale. Îi disprețuiesc pe cei care se leagă de familiile oamenilor politici doar ca să îi atace pe aceștia. Legați-vă de ei, aveți destule de comentat. Și aici aș avea un amendament de făcut: discuțiile să se poarte pe un ton cât de cât civilizat, rezonabil, dacă s-ar putea. Problema e că aici intervin susținătorii politicienilor. Foarte bine, să-i susțină! E fix problema lor. Nu mai e problema lor, ci a politicienilor, în momentul în care susținătorii sunt scăpați de sub control sau, mai rău, analfabeți funcțional. Nu îi ajută cu nimic pe respectivii politicieni, dimpotrivă, totul se va contabiliza în dreptul politicianului, nu al susținătorului mai sărăcuț la minte. Politicianul va deconta faptul că susținătorul are creierul cât nuca, despre el va spune lumea că l-a asmuțit pe tembel/tembelă să-și verse lăturile. Despre cel din urmă, lumea va spune că e doar o unealtă tristă și fără creier în mâinile unui politician mizerabil.

Dragi politicieni, aveți o mulțime de asemenea triști în jurul vostru. Ați face bine dacă v-ați scăpa de ei! Vă dau de gol ce discutați la PARTID. Tocmai ce mi s-a confirmat că pe voi vă interesează mai mult starea civilă a jurnaliștilor care nu vă sunt pe plac decât treburile pentru care sunteți plătiți de către contribuabili. Serios? Ce relevanță are că un ziarist care v-a prins furând e căsătorit, văduv, divorțat, gay, singur sau are iubit/iubită? Niciuna! Voi tot hoți rămâneți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus