Protagonistul ediţiei din acest weekend a Campaniei "Premianţii fără Premii" este medicul primar ORL, Valeriu Marcu, a cărui merite au fost recunoscute chiar şi peste hotare.

“Este cunoscut ca fiind doctorul care tăia gâtul pacienților pentru ca aceștia să poată trăi mai departe. A lucrat mai bine de jumătate de secol în medicină, domeniu în care a performat, mărturie stând sutele de vieți salvate în urma inervențiilor chirurgicale. Competența profesională și devotamentul doctorului Valeriu Marcu au fost rapid cunoscute în domeniu, Institutul Oncologic de la Cluj-Napoca redirecționând către Spitalul din Deva cazuri pe care nu le putea aborda în clinica de acolo. S-a pensionat în urmă cu puțini ani, dar și astăzi mai este căutat de colegii săi pentru a se pronunța cu privire la cazurile mai deosebite. Face lucrul ăsta în mod gratuit. A încerca să vorbești despre medicul Valeriu Marcu presupune și asumarea riscului de a prezenta trunchiat activitatea și biografia lui, ceea ce ar fi o nedreptate. Pe de altă parte, spațiul și timpul sunt limitate și trebuie să ne rezumăm la a spune că acest om a redat speranță, ba chiar viață multor oameni atunci când puțini se încumetau să dea un prognostic optimist”, spun reprezentanţii Campaniei Premianţii fără premii. 

Medicul Valeriu Marcu va fi prezent în mijlocul devenilor sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 11.00, în faţa statuii lui Decebal din centrul Devei. Participanţii la eveniment vor încinge şi o horă a unirii.

 

CITEȘTE ȘI:

Premianţii fără premii: Călugărul BOJITE CSABA, fondatorul fundaţiei “Sfântul Francisc” din Deva

Premianţii fără premii. Ion Barbu, un personaj plin de umor şi vorbe memorabile

PREMIANȚII FĂRĂ PREMII | CELIA, premianta cu voce de aur

Premianții fără premii: Lucian Marian, fotograful care ajuns la inimile hunedorenilor

Premianții fără premii: Mircea Lac, profesorul care sădește pasiunea pentru sculptură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus