Sâmbătă, 18 martie 2023 a avut loc la Arad concursul caritabil „Dăruind prin muzică”, concurs de canto organizat de Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad în colaborare cu asociația „Integra” – Asociația persoanelor cu dizabilități mentale.

Concursul s-a adresat tinerilor între 6 și 20 de ani care studiază canto în orice formă de învățământ (de masă sau vocațională) și și-a propus să întrunească dezideratele artistice cu cele sociale și culturale urmărind atât descoperirea și promovarea tinerelor talente, extinderea și aprofundarea relațiilor dintre participanti – deopotrivă elevi și profesori – în sfera culturii cât și conștientizarea asupra problematicilor întâmpinate de societatea contemporană și necesitatea implicării practice.

Concursul s-a desfășurat pe 4 categorii: muzică clasică, muzică ușoară, muzică tradițională și muzică religioasă, iar cei aproape 100 de participanți proveniți de la diverse instituții de învățământ din județele Arad și Hunedoara au concurat împărțiți pe 7 categorii de vârstă.

Județul Hunedoara a fost reprezentat la acest concurs de Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva. Elevii secției  de canto a liceului au fost apreciați pentru calitățile lor muzicale și scenice și distinși cu premii.

La categoria muzică clasică, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” a fost reprezentat de elevii Iancu Teodora – clasa a X-a și Pârvulescu Sergiu – clasa a XII-a de la clasa de canto a doamnei profesor Maria Copăcian. Ambii elevi, corepetați  la pian de doamna profesor Delia Ștefoni au fost distinși cu Premiul I, ei aflîndu-se la prima competiție cu public din cariera lor.

La categoria muzică ușoară liceul a fost reprezentat de elevele de la clasa doamnei profesor Andreea Văidean:  Resiga Louisa – clasa a XI-a, care a obținut Premiul I cu Excelență, Măluțan Alexandra – clasa a IX-a, care a obținut Premiul I și  Zgârdea Roxana – clasa a XI-a, care a obținut Premiul II.

Prof. Andreea Văidean și elevele Măluțan Alexandra, Zgârdea Roxana și Resiga Louisa Prof. Maria Copăcian și Prof. corep. Delia Ștefoni împreună cu elevii Pârvulescu Sergiu  și Iancu Teodora

 

Responsabil pentru relația cu presa,

Prof. Andreea Lupu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus