Modul în care au fost gestionate fondurile europene acordate județului Hunedoara ar putea face obiectul unei verificări din partea Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF). Organismul de investigații a fost sesizat cu privire la neregulile constatate în activitatea Consiliului Județean

Asociația Civică Solidaritatea Hunedoreană (ASCH) solicită OLAF printr-o sesizare să demareze investigații la instituțiile publice din județul Hunedoara la care s-au constatat nereguli privitoare la modul în care au fost gestionate sumele alocate prin Programul Operațional Regional 2007-2013. OLAF investighează cazurile de fraudare a bugetului UE, acte de corupţie şi de culpă profesională gravă la nivelul instituţiilor europene şi elaborează politica antifraudă în numele Comisiei Europene.

Șeful CJ Hunedoara, acuzat de deturnare de fonduri

În sesizarea adresată investigatorilor europeni, Asociația Civică Solidaritatea Hunedoreană susține că instituția condusă de Mircea Moloț a dirijat fonduri structurale obținute prin POR 2007-2013 unor firme „de casă și celei a ginerelui Robert Patrik Venter”. Șeful CJ Hunedoara este acuzat că a plătit nelegal fonduri pentru lucrări neefectuate și finanțate din fonduri structurale. Astfel, ASCH susține că au fost deturnate fonduri prin mai multe societăți: SC Drumuri și Poduri SA, SC Olivent SRL, SC Drupo SRL și SC Sird SRL. Sunt reclamate și aspecte care privesc derularea proiectelor europene care vizează modernizarea rețelelor de apă și canalizare.

Reprezentanții ACSH mai cer un control și la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură Hunedoara (APIA), care nu a răspuns solicitărilor asociației de clarificare a modului în care societățile controlate de familia președintelui CJ Hunedoara obțin subvenții din fonduri UE.

Cine este OLAF și ce atribuții are?

OLAF îndeplineşte sarcini administrative şi efectuează investigaţii. În funcţie de rezultatul anchetelor, le poate doar recomanda autorităţilor UE sau celor naţionale măsurile pe care ar trebui să le ia.

Astfel, OLAF recomandă recuperarea fondurilor utilizate în mod ilicit. Dacă există dovezi privind comiterea unei posibile infracţiuni, OLAF va informa autorităţile naţionale competente, cărora le poate recomanda să iniţieze demersuri juridice. OLAF poate recomanda modificarea procedurilor care ar putea fi fraudate (ex. condiţiile privind gestionarea cererilor de propuneri).

3 răspunsuri

  1. Cât de jos pot să coboare nişte lideri politici care se ascund în spatele unor reclamagii de profesie,Liderul asociaţiei este un cunoscut reclamagiu de profesie, care îi „toarnă” pe toţi adversarii săi personali, cât şi pe cei politici ai celor care-l plătesc Este dispus să reclame pe oricine şi la orice instituţie doar pentru a le face pe plac prietenilor săi .Domnul presedinte Mircea Ioan Molot o arata de fiecare data in instanta sau prin fapte ca totul este o MINCIUNA a liderilor celorlalte partide politice care satu ascunsi in spatele alor persoane ca niste lasi

  2. Au vazut ca nu au putut pacali autoritatiile romane si au zis ca poate le pacalesc pe cele europene dar asa isi fac mai mult rau singuri. Este clara frica PSD fata de PNL in judetul Hunedoara si cum Mircea Ioan Molot este presedintele PNL in judet el este tinta principala. Aici e clar ca aceasta reclamatie este la ordin si tocmai de cel care se ocupa numai cu asa ceva. Dar PSD uita ca ei au cea mai mare problema in domeniul asta mai ales la Lupeni care este orasul cu cele mai mari datorii din tara la bugetul de stat si cat de curand va deveni un oras falimentar mai rau ca Aninoasa dar Resmerita incearca sa impinga cat mai mult inevitabilul pentru a mai fura niste voturi la alegerile care urmeaza.

  3. Mai Emilus tu umbli cu Dodu?Putina rabdare baieti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus