Copiii și tinerii din clasele V-XII, din toată țara, care iubesc cântecul popular și au talent vocal, pot participa la preselecția pentru Tabăra interpreților de muzică populară, de la Alba Iulia.

Cea de-a șasea ediție a Taberei de instruire și pregătire a tinerilor intepreți de muzică populară, ce se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni la Alba Iulia, vine cu o premieră: 10 elevi talentați din clasele V-XII, pasionați de folclor, vor fi selectați de un juriu profesionist și vor fi susținuți și promovați pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul folclorului.

Organizată anul acesta sub tematica „Artistul între tradiție și actualitate”, tabăra va reuni în perioada 28-30 august, la Alba Iulia, în jur de 40 de artiști din toată țara, în cadrul unei manifestări anuale devenită tradițională pentru județul Alba. Manifestare este dedicată instruirii tinerilor interpreţi de folclor, în scopul de a le oferi îndrumare în activitatea de culegere şi valorificare a tradiţiilor şi obiceiurilor populare autentice.

În premieră, anul acesta, copiii și tinerii din clasele V-XII, care iubesc cântecul popular și au talent vocal, pot participa la o preselecție în cadrul căreia un juriu profesionist format din membri ai Uniunii Artiștilor de Folclor Muzical din România (UAIFMR), va selecta 10 candidați ce vor fi apoi sprijiniți și promovați de UAIFMR pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul folclorului.

Preselecția va avea loc joi, 28 august, începând cu ora 16.00 la Galeriile Porții a III-a (spațiile CJ Alba aflate la parterul clădirii în care funcționează Centrul Militar Alba, în vecinătatea porții a III-a a Cetății).

Sursa: ziarulunirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus