Extrem de activi pe reţelele de socializare, primarii din judeţ par să fi uitat că instituţiile pe care le conduc au şi pagini oficiale de internet. Informaţiile privind apartenenţa politică a primarilor nu sunt actualizate la zi sau, mai rău, sunt eronate.

Cauţi un primar şi nu-l găseşti la birou? S-ar putea să fie pe teren. Nu e nici pe teren? Atunci cu siguranţă îl vei găsi la sediul partidului din care face parte. Nu ştii din ce partid face parte? Îl cauţi la “origini” pe site-ul oficial al primăriei unde ar trebui să existe „la liber” această informaţie. Numai că informaţiile despre apartenenţa politică a primarilor sunt bine ascunse de informaticienii plătiţi din bani publici.

La Simeria, primarul Emil Ioan Rîşteiu este în continare fără apartenenţă politică. Asta dacă ne luăm după informaţiile de pe site unde, în dreptul acestei rubrici se află un spaţiu gol. În realitate, edilul nu numai că este membru PSD, dar conduce organizaţia judeţeană din postura de secretar executiv. De mai bine de doi ani!

La Hunedoara, pe site-ul primăriei, primarul Viorel Arion are un aer nostalgic și este susţinut de Uniunea Social Populară (alianţa electorală formată din PDL, UNPR şi PNŢCD în 2012 pentru Alegerile locale din județul Hunedoara). Pe site, Viorel Arion nu are apartenenţă politică, deşi este membru cu acte în regulă al noului PNL. Nici CV-ul primarului nu este disponibil pentru ochii curioşilor…

La Deva, primarul Petru Mărginean, trecut de trei luni la PNL, apare ca făcând parte şi astăzi din Partidul Conservator. Mai exact „membru al Biroului Politic a Partidului Conservator”.

Un alt primar care şi-a schimbat apartenenţa politică este Tiberiu Iacob Ridzi, edilul din Petroşani. Pe site-ul oficial al Primăriei, informaţiile despre acest subiect sunt depăşite întrucât acesta s-a înscris în toamna lui 2014 în UNPR. Cu toate acestea, Tiberiu Iacob Ridzi figurează ca „prim-vicepreşedinte al Biroul Permanent Judetean al Partidului Democrat Liberal – Judetul Hunedoara.”

Nici după o jumătate de oră de căutări nu veţi reuşi să găsiţi pe site-ul Primăriei Haţeg apartenenţa politică a primarului Marcel Goia. Aici nu veţi găsi nici informaţii despre primar, în afară de numele, prenumele şi o fotografie a acestuia. Marcel Goia este membru PNL, dar… această informaţie nu e publică.

Şi primarul comunei Şoimuş şi-a schimbat carnetul de membru de partid sărind din barca PRM în cea a PNL. Norocul lui Mihai Gabriel Irimie este că, deşi comuna pe care o administrează se află la doi paşi de capital judeţului, Primăria Şoimuş nu are pagina oficială de internet. Sau are? Dacă sunaţi la primărie şi cereţi adresa site-ului o voce zglobie vă va răspunde: “Notaţi? Primaria Șoimus arond iahu punct com…”

foto: imageshack.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus