Noua Lege a Bugetului lasă pe dinafară mai multe localităţi care, pentru că îndeplinesc condiţia de a avea un buget minim garanatat asigurat prin venituri proprii, nu mai primesc niciun leu pentru echilibrarea bugetelor.

La nivel de județ, opt primari PNL, trei de la PSD şi unul de la UNPR sunt victime colaterale ale noului sistem de alcocare a fondurilor menite să echilibreze bugetele locale.

În capul listei se află reşedinţa judeţului, municipiul Deva (PNL), care nu va primi bani pentru echilibrul bugetar. Celelalte două municipii care se află pe lista excluşilor de la masa echilibrărilor bugetare sunt Hunedoara (noul PNL) şi Petroşani (UNPR). În cazul celor trei municipii, situaţia nu este atât de tragică, dacă ne raportăm la sumele oricum mici pe care le primeau (dacă le primeau!) atunci când echilibrarea bugetară se făcea de către Consiliul Judeţean.

Trei este şi numărul oraşelor care nu vor primi niciun ban la echilibrarea bugetară: Simeria (PSD), Haţeg (PNL) şi Petrila (PSD). În cazul celor trei, situaţia se complică pentru că bugetul le va fi diminuat considerabil. De exemplu, Simeria pierde aproape 9 miliarde de lei vechi. Şi la Haţeg banii vor fi mai puţini, iar vremurile în care acest oraş primea de la Consiliul Judeţean şi 20 de miliarde pentru echilibrarea bugetulu, par să fi apus de mult.

În ceea ce priveşte comunele care nu au primit bani de la Guvern, numărul acestora este 6: Bretea Română (PNL), Certeju de Sus (PNL), Ilia (PNL), Rîu de Mori (PNL), Şoimuş (PNL) şi Veţel (PSD). Cele mai afectate sunt primele patru comune, ultimele două fiind favorizate de prezenţa pe teritoriile administrative a unor mari agenţi economici care asigură şi bugete consistente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus