După SC EcoSid SRL Hunedoara, Primăria Hunedoara se pregăteşte să îngroape încă o societate aflată în subordinea municipalităţii.

În 2013, la propunerea primarului Viorel Arion, Consiliul Local a aprobat înfiinţarea unei noi societăţi: CORVINA HUNEDOARA S.R.L. Această firmă, aflată în subordinea administraţiei locale, urma să contribuie la creşterea vizibilităţii Castelului Corvinilor din Hunedoara. Mai exact, societatea ar fi urmat să se ocupe cu comercializarea de produse specifice perioadei medievale ce ar fi urmat să fie confecţionate pe plan local şi vândute turiştilor.

“Vrem să angajăm aici şi croitorese care să coasă rochii şi alte veşminte medievale, dar şi alţi meşteşugari, iar aşa vom crea şi locuri de muncă”, declara la sfârşitul anului 2013 primarul Viorel Arion.

Că societatea nu va avea viaţă lungă, se putea intui încă de la început când acţionariatul a fost completat cu SC EcoSid SRL – o altă tânără speranţă a firmelor municipalităţii pusă pe butuci.

Din noiembrie 2013 până în iulie 2015, societatea CORVINA HUNEDOARA S.R.L. a reuşit performanţa de a nu face nimic pentru a realiza planurile prezentate iniţial. Ba mai mult, se pare că banii alocaţi de primărie au fost deja chletuiţi, nimeni nu ştie pe ce.

În şedinţa de miercuri, 29 iulie, Primarul Municipiului Hunedoara le-a cerut consilierilor locali să o mandateze pe Mataragiu Geanina, în calitate de reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Hunedoara în Adunarea Generală a Asociaţilor la Societatea “CORVINA HUNEDOARA” S.R.L., ca în prima Adunare Generală a Asociaţilor să aprobe Situațiile financiare la 31.12.2014 ale Societăţii”CORVINA HUNEDOARA” S.R.L.

Problemele societăţii nu au fost însă trecute cu vederea de consilierii locali care au cerut socoteală pentru situaţia financiară precară a SC CORVINA HUNEDOARA SRL.

„Ne cereţi să aprobăm o situaţie financiară negativă. Unde sunt banii pe care i-am alocat acestei societăţi?”, a întrebat Maria Mornea, consilier local ALDE.

Administratoru societăţii, Aurel Bold, nu a reuşit să explice destinaţia sumelor alocate: „Nu ştiu, vă rog s-o întrebaţi pe contabilă”, a răspuns Bold.

Mai grav decât faptul să SC CORVINA HUNEDOARA SRL se află în prag de faliment este că această societate a fost cooptată în acţionariatul altor firme înfiinţate de Primărie, la propunerea primarului Viorel Arion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus