Toate proiectele de dezvoltare a reşedinţei de judeţ vor trece prin mâna specialiştilor austrieci din Primăria Vienei.

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean (foto), va semna joi la Viena un memorandum de asociere cu tina vienna urban technologies + strategies GmbH, societate deţinută de municipalitatea capitalei Austriei, specializată în strategii şi dezvoltare urbană. În urma acestei asocieri, administraţia Devei va beneficia de consultanţă gratuită pentru fiecare proiect de interes local.

“Cu toţii avem cel puţin o idee despre ce înseamnă salubrizarea, transportul local sau infrastructura din Viena. Deva are nevoie substanţială de sprijin în ceea ce priveşte proiectarea şi dezvoltarea infrastructurii, iar specialiştii austrieci ne pot oferi soluţiile dorite. Ne interesează experienţa lor”, a declarat Petru Mărginean în cadrul unei conferinţe de presă.

Municipalitatea deveană are deja o listă de proiecte pregătită pentru colaboratorii austrieci. Primarul Petru Mărginean a declarat că primul proiect care va fi abordat este cel de transport public local.

“Vrem un transport public local civilizat, această temă va fi abordată cu prioritate, dar suntem dornici să primim consltanţă şi în ceea ce priveşte strategia de salubrizare a oraşului şi iluminatul public pe care vrem să-l extindem”, a mai spus primarul Devei.

Primarul Devei a mai declarat că toate consultările cu specialiştii austrieci vor ţine cont de legislaţia românească, dar mai ales de strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Deva pentru perioada 2014-2020.

8 răspunsuri

 1. Felicitari!

 2. Extraordinar.. Austriecii ii vor explica primarului ca gropile din Deva pot fi astupate cu o miraculoasa amestecatura numita asfalt.
  Deva a ajuns un oras mizerabil… sute de gropi, tone de nisip si pietris aruncate pe strazi pentru a preveni derapajele. Ma gandesc cum va arata canalizarea la primele ploi mai serioase, cu tot acest pietris care va colmata conductele.
  Inertie ..este cel mai potrivit cuvant in descrierea mandatului actualului primar..

 3. Ar trebui sa faceti putina curatenie in oras pana vin austrieci,sau poate vin ei cu idei cum sa scoateti tonele de nisip din Deva.

 4. “Vrem un transport public local civilizat” atunci va rugam sa incepeti cu educarea soferilor de pe mijloacele de transport in comun sau mai bine zis cu educarea poate chiar prin aplicarea de masuri coercitive impotriva unui singur sofer si anume Lefko…care are un comportament total inadecvat vis a vis de persoanele care folosesc mijloacele de transport in comun.Si nu este doar opinia mea ci aceasta nemultumire fata de aceasta persoana este impartasita de catre mai multe persoane care au fost umilite , pur si simplu, de aceasta persoana , nu merita sa-i spun om sau domn ,din pacate.incercati sa faceti un sondaj printre calatorii din Deva si veti afla mai multe lucruri neplacute legate de acest personaj.

 5. Niciodata nu a fost Deva asa murdara si plina de praf…

 6. Ciurda de lucrători de la salubritate nu trebuie să aștepte să le spună austriecii cum să folosească târnurile. A ajuns localitatea asta ca vai de lume. Transportul local nu acoperă toate zonele orașului pentru că cei care trebuie să răspundă de realizarea traseelor sunt nepregătiți sau răuvoitori.

 7. deveanu@yahoo.com' Profu de mate spune:

  Primarul Marginean da o noua lovitura locuitorilor Devei. Bine ar fi sa fie ultima ! Si, mai bine ar fi sa restituie banii pe care-i cheltuieste, din bugetul local, pentru tot felul de excursii. Asta-i ca parlamentarii, fac tot ce pot sa obtina functii bine platite ca apoi sa devina excursionsti. Unui amarat ce castiga 1000 de lei i se retine din salariu daca nu vine la slujba, astora li se platesc indemnizatii si diurne daca nu sunt prezenti la serviciu. C-asa-i in democratia originala !!!

 8. vecinu@gmail.com' Vecinul Primarului spune:

  Bravooo!!Ba asa Primar nu mai pupati voi veci pururi!Cum dracu de nu ne-am gandit de mai demult ca suntem atat de retardati si habar nu avem despre ce vrem sa facem incat e nevoie domne sa chemam strainii sa ne invete.Pai adica eu nu stiu ca groapa de gunoi cand e incinerata umple orasul de miros de cacat trebuie sa vina austriacul si sa ne spuna ca nu e cacat ca de fapt misoase a ”Scheiße”.
  Domnule Primar avem si noi o propunere pentru dumneavoastra: Nu gasiti dmne o firma care sa ia locul primarului?Poate asa nu va mai incomodeaza functia cand vreti sa mergeti la meciuri prin alte tari.

  PS: Vecine (primare) puneti-va dracu masinile si voi pe locuri de parcare (daca aveti daca nu vorbiti cu vesa 150 lei locul) sau macar nu le mai urcati pe trotuar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus