Acum, el trebuie să aștepte decizia Tribunalului Cluj, care va judeca solicitarea procurorilor.

 

Procurorii au contestat decizia de liberare condiționată din penitenciar a fostului viceprimar al municipiului Hunedoara, Robert Dan. Și aceasta după ce comisia din Penitenciarul Gherla și Judecătoria Gherla au decis că fostul viceprimar poate fi pus în libertate.

Soluția pe scurt:

Admite propunerea formulată de comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi, în consecinţă:

  1. Dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Dan Nicolae-Robert, condamnat la pedeapsa de 5 ani 6 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 42/2015 a Curţii de Apel Alba Iulia, pe data rămânerii definitive a sentinţei.
  2. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.
  3. Stabileşte suma de 130 lei reprezentând onorar pentru avocatul din oficiu, care se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, domnului avocat Moldovan Ioan.

Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”.

Robert Dan a fost viceprimar al municipiului Hunedoara în perioada 2008 – mai 2012, fiind ales din partea PNL, iar din luna mai și până la sfârșitul lunii iunie 2012 a fost viceprimar cu atribuții de primar al Hunedoarei.

Robert Dan a fost condamnat în 3 dosare penale la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru fapte de corupție. El a fost încarcerat în octombrie 2013, iar la sfârșitul lunii octombrie 2016, Comisia de liberare din penitenciar i-a dat aviz favorabil, întrucât fostul viceprimar a lucrat în toată această perioadă, a participat la cursuri și a avut un comportament corespunzător.

Acum, el trebuie să aștepte decizia Tribunalului Cluj, care va judeca solicitarea procurorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus