Persoanele care doresc să își facă pașaport se pot programa online pentru depunerea cererii de eliberare. Programarea prealabilă se face pentru cel mai apropiat serviciu de pașapoarte din localitatea în care te afli și ajută ca depunerea actelor să decurgă mai repede și la evitarea cozilor care, inevitabil, se creează la serviciile de pașapoarte.

În cazul în care doresc să își facă pașaport, românii își pot face o programare online pentru depunerea cererii de eliberare, programare care se face prin intermediul unui formular ce poate fi completat pe pagina www.epasapoarte.ro. În țară, solicitarea eliberării pașaportului se poate face la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple, iar în străinătate, la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României.

programare-online-pentru-pasapoarte001

În formularul pe care îl găsești în josul paginii epasapoarte (și pe care îl poți vedea mai jos) există mai multe câmpuri care trebuie completate cu atenție, deoarece programarea va fi anulată în cazul în care există neconcordanțe între formularul de programare și datele de identificare ale persoanei care se prezintă să depună cererea de eliberare.

Astfel, în formularul de programare există nouă câmpuri care trebuie completate înainte de a se face rezervarea:

 • câmpurile Nume și Prenume vor fi completate cu datele persoanei pentru care se solicită programarea;
 • câmpul Telefon poate fi completat doar după ce persoana își dă acordul că această informație poate fi prelucrată;
 • câmpul E-mail trebuie să conțină adresa de e-mail la care dorești să primești datele programării;
 • în câmpul Tipul de document trebuie selectat tipul de pașaport pentru care se depune cererea (pașaport electronic simplu, temporar etc.)
 • abia după ce ai completat aceste câmpuri poți completa și locația în care dorești să depui cererea de eliberare a pașaportului.
 • câmpul Număr persoane conține numărul persoanelor din familie pentru care se dorește programarea. Dacă sunt selectate mai multe persoane, va apărea un nou câmp, Persoane suplimentare, în care se va menționa numele și prenumele fiecăreia dintre ele.

Pentru a finaliza programarea trebuie doar să selectezi câmpul Rezervă. Vei primi, pe adresa de e-mail pe care ai indicat-o în formular, un mesaj prin care programarea trebuie confirmată. Dacă nu confirmi în două ore de la primirea mesajului, programarea se anulează.

Programarea prin formular este gratuită și netransmisibilă și se face doar pentru depunerea cererii de eliberare a pașaportului. Pentru ridicarea pașapoartelor nu trebuie făcută programare.

Dacă nu te mai poți prezenta la data și ora stabilite, ar trebui să îți anulezi programarea prin link-ul Anulează rezervarea din e-mailul de confirmare. Răspunsuri la întrebări frecvente și mai multe detalii despre actele necesare pentru eliberarea pașaportului poți găsi tot pe pagina www.epasapoarte.ro.

sursa: ziarulunirea

 

7 răspunsuri

 1. mihaielamioara5@gmail.com' Lungu Mihaiela Mioara spune:

  Vreau sami fac pasaportu

 2. Dorim să ne facem pașapoarte simplu CRDS

 3. sgratian500@gmail.com' Sava gratian spune:

  Vreau sami fac si eu o programare pentru pasaport

 4. As dori o programare pentru pașaport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus