Executivul a anunțat de curând reducerea TVA pentru alimentele sănătoase de la 9 la 5%.

Executivul a anunțat de curând reducerea TVA pentru alimentele sănătoase de la 9 la 5%. Mâncare sănătoasă pentru români nu este un simplu slogan pentru PSD. Reprezintă o convingere politică care se transformă în acțiune și decizie în beneficiul românilor, fie că vorbim de producători sau de consumatori.

Prin urmare, TVA-ul pentru alimente sănătoase scade de la 9 la 5%, prin decizia Guvernului. Se asigură astfel accesul oamenilor la produse sănătoase, de înaltă calitate, tot mai căutate pe piața alimentară, cu beneficii pe termen mediu și lung pentru cetățeni, dar și pentru economie. Este vorba despre anumite categorii de alimente, respectiv produse montane, ecologice, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru care cota de TVA se reduce pe întreg lanțul de distribuție.

Legume gustoase și sănătoase pentru români

De altfel, și în acest an, Guvernul PSD a susținut puternic legumicultorii români. Programul pentru tomate a intrat în al treilea an de existență. Este o confirmare a reușitei și utilității sale.

Fiecare legumicultor care aplică în cadrul acestui program primește câte 3.000 de euro/an, dacă cultivă roșii în solarii cu o suprafață de minim 1.000 mp. Până acum, sunt peste 18.500 de cereri. Suma totală alocată de Executiv se ridică la peste 230 de milioane de lei.

Reușita programului de tomate a fost edificatoare astfel că, din acest an, Guvernul crește susținerea pentru usturoi de la 1.000 la 3.000 de euro pe hectar și evaluează subvenționarea altor șase produse românești: 3 soiuri de ardei, gogoșari, vinete și castraveți.

Alimente curate, gustoase și sănătoase, pentru noi și copiii noștri!

PSD a adus în țară 7,6 miliarde de euro pentru agricultori, atrăgând de patru ori mai multe fonduri europene decât în 2016. Banii au fost alocați fermierilor români. În perioada 2017 – februarie 2019, am absorbit 48% din fondurile UE alocate Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) – peste 7,6 miliarde de euro pentru agricultorii noștri. Aceste fonduri sunt un sprijin direct pentru producătorii noștri, creând 7.280 noi locuri de muncă în întreaga țară, dar și un coș zilnic accesibil si mai mulți bani rămași în buzunarul românilor, bani ce pot fi cheltuiți pe lucrurile care contează cel mai mult.

PSD este dedicat să ofere mai mult – mai mult la pensie, mai mult la salariu. Ne luptăm pentru poporul nostru și vom continua acest lucru în Europa pentru a câștiga respectul pe care România îl merită.

Comandat de Partidul Social Democrat

CUI mandatar 41190008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus