Liderul PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, promite locuri eligibile pentru candidații neafiliați politic cu notorietate și bună reputație în comunitate.

Anunțul a fost făcut la Hunedoara, în cadrul unei conferințe de presă și precede lansarea sloganului „Vrem schimbare. PSD îți dă puterea”. Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, susține că persoanele pe care “societatea civilă” le va desemna vor fi “verificate” la capitolul notorietate și ar putea ocupa una din cele patru poziții ale listelor de candidați PSD pentru consiliile locale.

„Lansez o provocare pentru societatea civilă: cei care doresc să fie candidați, le asigurăm locuri eligibile pe liste. Câte unul pentru fiecare localitate”, a declarat Laurențiu Nistor.

Cui se adresează, de fapt, PSD?

La prima vedere, strategia PSD pentru alegerile locale este să deschidă partidul către societate şi oameni, o idee bună dar care, nu se știe cum va fi pusă în practică.

PSD nu a anunțat și care este mecanismul în baza căruia va alege pe acei membri ai societății civile care își doresc să candideze pentru funcțiile de consilieri locali. Cine sunt acei oameni deosebiți? Cine îi va propune? Care societate civilă îi va valida? Cum? Prin mitinguri, sondaje de opinie sau LIKE-uri pe Facebook? Social-democrații nu indică nici cine sau ce este acea societatea civilă din rândurile căreia vor să „recruteze” candidați: fundații, ONG-uri, asociații?…

Privită dintr-o altă perspectivă, propunerea lansată de PSD poate avea un efect mult mai interesant în interiorul partidului. În spatele dorinței de a susține reprezentanți ai societății civile se poate ascunde intenția de a scăpa de anumiți dinozauri, care, în condițiile de înnoire anunțate, nu și-ar mai găsi loc pe listele de candidați.

Una peste alta, ideea PSD merită atenție și vom urmări cu interes evoluția acestui proiect politic al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus