Social-democrații au validat toate candidaturile pentru alegerile locale, mai puțin cea pentru funcția de primar al reședinței de județ.

Potrivit președintelui PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, social-democrații au patru variante de lucru. Candidatul PSD la alegerile locale din 5 iunie va fi validat de conducerea PSD în acest sfârșit de săptămână, când are loc întâlnirea grupurilor parlamentare, la Sinaia.

„Avem patru variante pe care le analizăm. Vom prezenta conducerii centrale propunerea noastră la întâlnirea care va avea loc în acest sfârșit de săptămână”, a declarat liderul PSD Hunedoara, fără a da detalii despre vreunul din cei patru.

Candidatura din partea PSD pentru funcția de primar al Devei a fost îndelung dezbătută după ce deputatul PSD, Mircia Muntean, și-a exprimat dorința de a reveni în funcția de primar. Având o condamnare la închisoare cu suspendare la activ și încă un proces penal pe rol, deputatul a fost refuzat de PSD care, prin vocea președintelui Liviu Dragnea, a respins varianta candidaturii lui Mircia Muntean. În aceste condiții, Mircia Muntean s-a lipit de PSRO, partid fondat de Mircea Geoană, și a anunțat că va candida din partea acestei formațiuni politice. Chiar dacă, la nivel declarativ, Mircia Muntean susține că a plecat din PSD, anunțul privind părăsirea grupului parlamentar al PSD încă nu a fost făcut (sesiunea parlamentară începe abia în februarie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus