Gala va avea loc în Monterrey, Mexic

 

Adversarul lui Cosmin Gîrleanu de pe 3 februarie va fi un mexican de 22 de ani, Andre Rodriguea Rayon, care are o experiență de 2 ani și 7 luni în ringul profesionist, timp în care a adunat cinci victorii și două înfrângeri.

Cosmin Gîrleanu s-a  născut la Hunedoara, în data de 3 iunie 1999. Îndrumat de tatăl său, a început să boxeze de la 12 ani, pentru a-și consuma surplusul de energie și a-și pondera temperamentul agresiv. A  terminat Colegiul Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara şi a început boxul la Clubul Sportiv Şcolar, din orașul natal, sub îndrumarea antrenorului Ilie Captari. Ulterior a fost legitimat la secția de box a Clubului Sportiv Hunedoara.

Primul titlu l-a obținut în 2012, la Campionatele Naționale de cadeți de la Râmnicu Vâlcea, iar trei ani  mai târziu, în 2015, a cucerit aurul, în limitele categoriei 49 kg, la Campionatele Mondiale de box pentru juniori de la Sankt Petersburg, din Rusia și medalia de argint la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Lviv (Ucraina).

În 2019, la Campionatul European U22 de la Vladikavkaz, din Rusia, a cucerit medalia de argint, la 49 kg.

În 2020, la Turneul preolimpic european de box de calificare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, găzduit de Londra, Cosmin-Petre Girleanu câștigat biletele olimpice cu câteva ore înainte de întreruperea Turneului din cauza pandemiei de coronavirus. Boxerul tricolor, care a luptat in limitele categorie 52 kg, l-a învins la puncte (decizie 3-0) pe azerul Rufat Huseinov, în optimile de finală ale competitiei, iar calificarea în sferturi, între primii opt pugilisti, i-a asigurat prezența la JO.

Cosmin Gîrleanu este primul boxer non-mexican ce a semnat în 2023 un contract cu compania TM Boxing din Mexic, care, din 2013, se ocupă de descoperirea şi promovarea talentelor în vederea consacrării lor la profesionişti.

În primul său meci la profesioniști, în ianuarie 2023, sportivul originar din Hunedoara l-a învins prin TKO în repriza a doua, din cele șase programate, pe mexicanul Hever Lopez, la categoria 49,5 Kg. Lupta a avut loc în cadrul unei gale desfășurate în La Paz (Baja California Sur).

La 16 aprilie, boxerul român a obţinut a doua sa victorie la profesionişti, în faţa lui Jesus ”Brasitas” Flores, într-o gală desfăşurată la Guadalajara (Mexic).

În decembrie 2023, Cosmin Gîrleanu a obţinut a treia sa victorie consecutivă la profesionişti, după ce l-a învins pe mexicanul Miguel Luna Tlapaya, la puncte, într-un meci desfăşurat pe durata a şase reprize la categoria semimuscă într-o gală desfăşurată la Tijuana (Mexic).

Sursa: CSOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus