Mai bine de jumătate dintre condamnaţii încarceraţi la Penitenciarul Bârcea Mare sunt recidivişti. Potrivit datelor oficiale, peste 70 % dintre cei care au mai încălcat legea sunt tineri, cu vârsta de până în 40 de ani.

Deşi specialiştii din cadrul penitenciarului încearcă să ajute persoanele private de libertate, prin diferite programe de reabilitare şi reintegrare socială, de foarte multe ori acestea nu au niciun efect.

Astfel, dintr-un efectiv total de 1.078 de deţinuţi încarceraţi în puşcăria hunedoreană, 602 nu sunt la prima condamnare, ci au recidivat.

În ceea ce priveşte condamnările anterioare, cei mai mulţi recidivişti au avut de executat pedepse cuprinse între 2 şi 5 ani, fiind urmaţi de cei cu pedepse cuprinse între 5 şi 10 ani. Totodată, ca medie de vârstă, 39 % dintre cei care au revenit după gratii au între 21 şi 30 de ani, iar 32 % au vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani. La polul opus se află cei de peste 60 de ani, care reprezintă numai 1,5 % dintre recidivişti, odată cu vârsta scăzând şi riscul de mai comite alte infracţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus