Comisarul șef Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia, a fost audiat în această dimineață de procurorii DIICOT. Aceștia au dispus extinderea urmăririi penale față de polițistul hunedorean.

După ce procurorii DNA au dispus instituirea controlului judiciar față de Ioan Mureșan (procuror șef al DIICOT Alba), Nicolaie Cean (procuror PT Alba) și scms. Alin Munteanu (polițist), cei trei fiind urmăriți penal pentru fapte de corupție, abuz în serviciu și represiune nedreaptă, astăzi procurorii DIICOT, care instrumentează dosarul întocmit de cei trei, au extins urmărirea penală față de Traian Berbeceanu.

Fostul șef al BCCO Alba Iulia este acuzat de luare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la infracțiunea de delapidare.

În fapt, lui Berbeceanu i se impută primirea drept mită a unui autoturism marca VW Passat.

Potrivit unui comunicat DIICOT, „în cursul anului 2011, Berbeceanu Traian, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de comisar-şef şi având funcţia de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, pe fondul sprijinirii grupului infracţional organizat din care făceau parte R.G., C.D.E.I.  şi alte persoane, a primit un autoturism marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, în valoare de aproximativ 20.000 euro, de la R.G. şi R.A., pentru a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, şi anume, furnizarea către susnumiţi a unor date şi informaţii privitoare la cercetarea acestora sau a S.C. U. S.R.L. ori a altor persoane din aceeaşi grupare criminală în cauze penale sau în legătură cu dispunerea efectuării unor percheziţii domiciliare ori a altor măsuri procesuale. Pentru disimularea adevăratei naturi a circulaţiei bunului anterior menţionat s-a creat aparenţa transmiterii către Berbeceanu Traian a autoturismului marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI în temeiul unei convenţii oneroase translative de proprietate, deşi, în realitate, autoturismul a fost remis cu titlu gratuit ca obiect al infracţiunii de dare de mită şi, respectiv, al infracţiunii corelative de luare de mită, precum şi prin săvârşirea infracţiunii de delapidare, având drept consecinţă scoaterea frauduloasă a bunului în cauză din patrimoniul societăţii.”

CITEȘTE ȘI: Cum „l-au lucrat” procurorii și polițiștii pe comisarul șef Traian Berbeceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus