Un cunoscut artist fotograf din Hunedoara a creat FESTIVALUL FIERULUI, un eveniment virtual care atrage atenția asupra adevăratei identități a municipiului

Hunedoara nu a fost niciodată un centru al producției de virșli, cu toate acestea însă, autoritățile locale au organizat un eveniment cu acest profil cu scopul de a promova … Castelul Corvinilor.

Deși spune că nu este un nostalgic, fotograful Constantin Găină este de părere că un Festival al Fierului ar fi mult mai potrivit pentru Hunedoara pentru că promovează o tradiție de sute de ani. „Fierul este o tradiție în Hunedoara. 130 de ani de la prima șarjă de fontă din primul furnal înseamnă ceva. Pe hărțile vechi, Hunedoara are denumirea Eisenmarkt – adică Târgul Fierului, oare cât timp trebuie să mai treacă pentru ca noi să învățăm să ne apreciem tradițiile, valorile?”, spune hunedoreanul Constantin Găină.

2

Inițiativa hunedoreanului care s-a gândit să „inventeze” Festivalul Fierului apare într-o zi în care se sărbătoresc 130 de ani de la prima șarjă de fontă turnată din primul furnal al Hunedoarei (12 iunie 1884), dar și la 15 ani de când managerul combinatului a decis oprirea furnalelor pentru totdeauna.

Participarea la Festivalul Fierului, virtuală, desigur, e posibilă accesând linkul de mai jos:

https://www.facebook.com/pages/Festivalul-Fierului/305939349572764?ref=hl

1

Lucrările realizate de Constantin Găină care reflectă aspecte din istoria de fier a Hunedoarei vor fi expuse începând de vineri la Galeriile de Artă din municipiul Hunedoara, alături de picturile și fotografiile altor 13 fotografi și artiști plastici.

Vernisajul expoziției „HUNEDOARA 130 de ani 1884-2014 pictură-fotografie” va avea loc la ora 17.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus