Instituţia Prefectului Hunedoara a emis marţi ordinul de suspendare din funcţie a primarului din Lupeni.

Cornel Resmeriţă intră în liga aleşilor locali suspendaţi alături de Mircea Moloţ, Tiberiu Balint şi Milică Pup după ce Instituţia Prefectului din judeţ a emis ordinul de suspendare din funcţie. Informaţia a fost confirmată de Cancelaria Prefectului.

Ca şi în cazul celorlalţi trei colegi suspendaţi, şi Cornel Resmeriţă s-a ales cu această măsură după ce a fost plasat în arest la domiciliu.

Urmărit penal în dosarul „Gala Bute”

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, “inculpatul Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, împreună cu şeful biroului de achiziţii şi investiţii al primăriei, a atribuit contractul fără licitaţie publică, cu încălcarea dispoziţiilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice şi au supraevaluat, cu intenţie, valoarea contractului, deşi cunoşteau că valoarea reală a lucrărilor era de 8.318.490 lei, aşa cum rezulta din proiectul tehnic pe care Primăria Lupeni îl realizase anterior. Diferenţa de 2.577.869,11 lei reprezintă prejudiciu pentru persoana vătămată municipiul Lupeni. Cea mai mare parte a preţului, respectiv 8.100.000 lei, a fost achitată la data de 21.12.2011, folosind fonduri alocate de M.D.R.T. în regim de urgenţă, iar 3 milioane lei din această sumă obţinută a fost transferată către S.C. Europlus Computers S.R.L., pentru acoperirea unui credit bancar contractat pentru organizarea unei “Galei Bute”. Diferenţa până la valoarea integrală a contractului a fost achitată în mai multe tranşe până la data de 19.09.2013″.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus