Medicii nutriţionişti spun că drobul are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. Deoarece carnea de miel nu este pe placul tuturor, drobul poate fi făcut şi din carne de pui.

 

Drobul este un preparat tradiţional care nu trebuie să lipsescă de la masa de Paşte. Acest preparat are un nivel mediu de complexitate şi nu trebuie să stai mai mult de o oră şi 30 de minute în bucătărie pentru a-l găti.

Drob de miel – varianta 1

Ingrediente:

● măruntaiele (ficat, plămâni, splină şi rinichi) unui miel de aproximativ 7-8 kilograme

● opt ouă

● trei legături de ceapă verde

● o legătură de pătrunjel

● trei legături de mărar

● două linguri de smântână

● o lingură de unt

● zece linguri de făină

● 50 de grame de ulei

● o lingură de sare

● o lingură de piper

Mod de preparare DROB DE MIEL:

Se fierb măruntaiele de miel şi se lasă să se răcească, apoi se taie în bucăţele mici. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte puţin în ulei. Se toacă mărunt şi verdeaţa şi apoi se adaugă peste carnea tocată mărunt, peste care se pune ceapa călită şi şapte ouă bătute spumă cu mixerul. Toate aceste ingrediente se amestecă, timp în care se adaugă sarea, piperul şi două linguri de făină.

Se unge o tavă cu ulei sau cu unt şi se tapetează cu restul de făină. Apoi se pune amestecul de drob şi se dă la cuptor la foc potrivit. După aproximativ 10-15 minute se scoate şi se adaugă deasupra oul rămas, bătut spumă. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute, până prinde o crustă rumenă. Se poate mânca atât cald, cât şi rece, tăiat felii, aşezate pe frunze de salată verde şi, după preferinţă, cu smântână.

Drob de miel – varianta 2

Ingrediente:

● măruntaiele de la un miel, aproximativ 500 de grame

● două ouă fierte

● două ouă crude

● o felie pâine muiată în lapte

● o legătură de ceapă verde

● o legătură de pătrunjel

● o legătură de mărar

● o lingură de smântână

● sare

● piper după gust

● prapurul sau o foaie de tăiţei

● ulei pentru uns tava

Mod de preparare DROB DE MIEL:

Se fierb măruntaiele în apă cu sare. Când se răcesc se trec prin maşina de tocat carne, împreună cu felia de pâine muiată. Dacă vrei, inima şi rinichii se pot tăia feliuţe cu un cuţit. Se adaugă ouăle crude, smântână, sare, piper, verdeaţă tocată mărunt, ceapă tocată cu cozi cu tot.

Se amestecă totul. Se unge o formă – după preferinţă: taviţa smălţuită sau forma de chec. Prapurul se spală şi se întinde în formă, lăsând mult şi pe margini. Se pune o jumătate din umplutură, se pun ouăle fierte – la alegere: sferturi pe toată suprafaţa umpluturii sau tăiate în jumătăţi în mijlocul umpluturii – se pune restul umpluturii, se nivelează cu lingura şi se întorc marginile prapuruli peste umplutură. Se lasă în cuptorul încins în prealabil timp de 30 de minute.

Menţiuni: Dacă îl pregăteşti din măruntaie cumpărate separat şi nu ai prapur, poţi să îl coci într-o foaie de taieţei sau în foietaj, aproximativ 400 de grame. În acest caz foaia trebuie unsă cu ou. Pentru persoanele care nu suportă mirosul cărnii de miel este chiar indicat să înlocuiască prapurul cu orice foaie de aluat.  Se serveşte întreg, pe platou sau tăiat felii, însoţit neapărat de ceapă verde sau ridichi.

Drob de pui – varianta 3

Ingrediente:

● o pungă de ficăţei de pui

● o pungă de inimi şi pipote de pui

● un piept de pui

● două legături de ceapa verde

● o legătură de pătrunjel

● o legătură de mărar

● trei ouă crude

● patru ouă fierte

● amestec de condimente de drob

● pesmet

● ulei

● sare

Mod de preparare DROB DE PUI:

Se pun la fiert ficatul, pipotele cu inimi şi pieptul de pui cu un praf de sare fiecare în vase diferite, cât fierb se curăţă, spală şi se toacă foarte mărunt ceapa şi verdeaţa. După ce a fiert carnea şi măruntaiele se toacă şi ea la maşina de tocat sau robot apoi se amestecă cu ceapă, verdeaţă, două ouă crude, condimentele şi sare după gust. Se tapetează tava cu ulei şi pesmet se pune o jumătate din compoziţie se pun ouăle fierte întregi şi se pune restul de compoziţie şi se dă la cuptor, după ce a fost încălzit în prealabil, la foc moderat timp de 30-40 de minute, apoi se scoate, se unge cu ou bătut şi se mai dă la cuptor până se rumeneste

Mentiuni: Se lasă să se răcească apoi se scoate din tavă se taie feli şi se serveşte alături de roşii, branzeturi şi măsline.

SURSA: www.gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus