România este cea mai coruptă ţară europeană iar românii cei mai săraci şi needucaţi, potrivit ultimului, respectiv celui de al șaselea Raport asupra coeziunii economice, sociale şi teritoriale realizat de Comisia Europeană.

În ceea ce privește țara noastră, documentul mai scoate în evidență și alte performanțe negative, cum ar fi faptul că avem cele mai multe biserici pe cap de locuitor, în timp ce infrastructura sa este cea mai înapoiată, relatează europalibera.org

Statisticile oficiale ale UE arată că românii au jumătate din puterea de cumpărare a europeanului mediu, în timp ce produsul brut pe cap de locuitor în şase din cele opt regiuni de dezvoltare era prin 2011 mai mic de jumătate faţă de media europeană.

În cee ce privește accesul pe piața muncii, raportul CE evidențiază faptul că în jur de o familie din două nu are niciun membru angajat, iar 25% din totalul familiilor au doar un membru angajat.

La capitolul educație, românii suferă de semianalfabetism în masă şi mulţi nu termină o formă de învăţământ superior. Testele PISA care au ca scop să evalueze cât de trainică este legătura dintre programa şcolară şi realitate au dovedit că 30% dintre şcolarii români suferă de analfabetism funcţional, ceea ce înseamnă că practic au tocit în mare parte fără să înţeleagă cum s-ar putea aplica aceste cunoştinţe în practică.

SURSA: europalibera.org

2 răspunsuri

  1. klausnake@yahoo.com' klausnake spune:

    Ce imi place ca ne critica tocmai cei care sunt responsabili de ceea ce critica,ei ne-au adus aici,cu buna stiinta!

  2. In mare parte vinovat este si sistemul de invatamant, indiferenta profesorilor apoi indiferenta celor care conduc tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus