România se menţine pe locul al II-lea în clasamentul mondial alcătuit în funcţie de numărul total de medalii obţinute la Olimpiada Internaţională de Informatică (IOI), cu trei medalii de argint şi una de bronz câştigate anul acesta, a transmis Ministerul Educaţiei.

La Szeged, Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a 35-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, ediţie la care au participat 351 de concurenţi din 90 de ţări.
“Şi anul acesta, echipa României a reuşit un rezultat extraordinar – 3 medalii de argint şi o medalie de bronz au intrat în palmaresul ţării, prin efortul unor tineri excepţionali: Alexandru-Raul Todoran, Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu”, Orăştie – medalie de argint; Luca Perju-Verzotti, Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, Bucureşti – medalie de argint; Andrei-Robert Ion, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti – medalie de argint; Alexandru Luchianov, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti – medalie de bronz”, precizează ministerul într-o postare pe Facebook.

todoran

Astfel, România continuă să se menţină pe locul al doilea în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se China.

Echipa României a fost condusă de către reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică (SEPI): prof. Dan Pracsiu – Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”, Vaslui, Team Leader, şi Tamio Vesa Nakajima, doctorand, Universitatea Oxford, UK – Deputy Leader.

“Trebuie să remarcăm şi ascensiunea în Hall of Fame a lui Alexandru Luchianov. Cu patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică, el devine unul dintre cei mai titraţi români în istoria acestei competiţii, plasându-se pe locul 29 în clasamentul mondial Hall of Fame. De-a lungul participărilor noastre la IOI, doar 2 români au reuşit să obţină rezultate mai bune”, menţionează Ministerul Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus