Prezidențiabilul PNL, Klaus Iohannis, și-a explicat poziția pe care o va avea în legătură cu proiectul de la Roșia Montană, în cazul în care ajunge la Cotroceni. Iohannis a explicat că România trebuie să facă exploatarea, dar numai în momentul în care există tehnologii eficiente, prin care să nu se afecteze mediul.

”Roșia Montană este un proiect greșit tratat. Este, după părerea mea, o privatizare ratată.

Nu poți să-ți bați joc de o resursă a țării și să vi cu un mecanism care mai și crează probleme extrem de mari pentru mediu.

Trebuie să căutăm o soluție prin care statul român să câștige ceva de acolo, ceva sustenabil. Nu putem să spunem: închidem tot și ne uităm ce frumos este. Trebuie să căutăm soluții care să nu pună în pericol mediul și care să ofere locuri de muncă oamenilor lor, pentru că în zona Roșia Montana este un șomaj îngrozitor.

Dacă nu există tehnologii care să nu afecteze mediul, trebuie să avem curajul să spunem: ok, mai așteptăm până avem o tehnologie care ne permite să începem o exploatare care să nu afecteze mediul”, a explicat Klaus Iohannis, la Adevarul Live.

www.stiripesurse.ro

Un răspuns

  1. Pai cum Domnule Presedinte ? Ne pronuntam, fie si conditionat, inainte ca un proces demarat de UNESCO sa se fi finalizat ? Stiiti probabil ca fara voturile manifestantilor impotriva proiectului RMGC n-ati fi avut nicio sansa sa fiti ales presedinte… Altfel spus, ca votul lor a fost decisiv in confruntarea Dunneavoastra cu Plagiatorul mare amator de cianurarea Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus