Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de procurorul Nicolaie Cean, cel care a instrumentat dosarul comisarului Traian Berbeceanu. În urma acestei decizii, procurorul va fi suspendat din Magistratură.

Măsura a fost dispusă pe toată durata urmăririi penale, începând de la data de 5 mai 2014, până la finalizarea urmăririi penale în cauză. În Ordonanţa de dispunere a controlului judiciar se arată că, „în cursul săptămânii 17-21 martie 2014, după ce i-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea lui Cean Nicolaie Ion, în prezentul dosar, acesta a contactat telefonic doi martori din dosarul respectiv pentru a le comunica aspecte rezultate din ordonanţa de începere a urmăririi penale, privind relaţiile sale cu aceştia şi totodată le-a transmis că a fost întrebat de anchetatori despre ei. Prin acest demers Cean Nicolaie Ion a avut drept scop să le conserve teama (ce fusese indusă în perioada în care asupra unuia dintre ei s-au făcut presiuni pentru a da declaraţii în dosarul privindu-l pe Berbeceanu Traian), astfel încât respectivul martor să nu declare adevărul în prezenta cauză cu privire la modul în care fusese audiat în dosarul Berbeceanu.”

Potrivit DNA, „inculpatul CEAN NICOLAIE ION este cercetat pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.”

CITEȘTE ȘI: Polițistul care „l-a lucrat” pe Berbeceanu a devenit inculpat

Alin Muntean, polițistul judiciar din structura BCCO Alba, a fost pus la dispoziția IGPR, după ce procurorii DNA au decis punerea în mișcare a acțiunii penale. Muntean este urmărit penal pentru complicitate la săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu şi complicitate la represiune nedreaptă.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul CEAN NICOLAIE ION trebuie să respecte următoarele obligaţii:

  1. să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;
  2. să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei;
  3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
  4. să nu depăşească raza teritorială a mun. Alba Iulia (loc de muncă) şi a localităţii Rişculiţa, jud. Hunedoara (domiciliu), cu localităţile de tranzit, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului;
  5. să nu se apropie de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, respectiv persoanele anume desemnate de organul judiciar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;
  6. să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

CITEȘTE ȘI: Cum „l-au lucrat” procurorii și polițiștii pe comisarul șef Traian Berbeceanu

Toți cei indicați de comisarul șef Traian Berbeceanu ca fiind artizanii „mârșăviei” care a stat la baza reținerii și mai apoi a arestării sale, sunt anchetați de Direcția Națională Anticorupție pentru abuz în serviciu, corupție și represiune nedreaptă. Doi procurori și un polițist judiciar sunt urmăriți penal de procurorii DNA.

Un răspuns

  1. overtruck67@gmail.com' Gabriel Gal spune:

    Este groaznic când te gândești ce i se poate înscena unui om , care nu-și făcea decât datoria … și care crede în dreptate și onoare !!! Sper să se adune în jurul lui Traian Berbeceanu , numai și numai oameni de bine și împreună să activeze la curățarea societății noastre …
    Va salut și Respect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus