Se produce inevitabilul. De la 1 februarie Apa Serv va majora preţul apei în Valea Jiului. Populaţia va resimţi creşterea începând cu prima lună din primăvară. 

Preţul apei în Valea Jiului va creşte de luna viitoare cu 22%.

Populaţia va plăti pentru un metru cub de apă şi canalizare 6,59 de lei, cu 1,18 lei mai mult decât în până acum (5,41 lei este preţul pe metru cub apă plus canalizare în prezent), potrivit calculelor Monicăi Tarcea, şef departament dezvoltare Apa Serv Valea Jiului. 

Patru din cele şase primării din Valea Jiului şi-au dat acordul pentru majorarea preţului la apă, asta după ce subiectul a fost discutat în Consiliile Locale. Primăriile care şi-au dat acordul sunt: Petrila, Petroşani, Aninoasa şi Vulcan. 

Primăriile care au refuzat majorarea tarifului sunt Lupeni şi Uricani pentru că aici nu s-au făcut investiţii.

” În Uricani nu s-au realizat investiţii, iar  majoritatea consilierilor locali nu au fost de acord să crească preţul apei, eventual acesta să fie ajustat cu rata inflaţiei. Însă 22% este prea mult”, a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani.

Primarul oraşului Aninoasa, Nicolae Dunca, spune că era necesar ca preţul apei să fie majorat pentru ca să nu se piardă fondurile de la Uniunea Europeană. Edilul crede însă că preţul trebuia să crească de la an la an pentru ca acum să nu se resimtă atât de tare în rândul populaţiei.

“Era obligatoriu să luăm decizia creşterii preţului apei. În Aninoasa s-au realizat investiţii numeroase, finalizate în procent de 90%. Era păcat să pierdem finanţarea de la UE. Toată localitatea va beneficia în urma acestui contract de apă şi canalizare”, a declarat pentru HunedoaraLiberă.ro Nicolae Dunca, primarul oraşului Aninoasa. 

Valea Jiului beneficiază de un contract pe fonduri europene în baza căruia s-au extins reţelele de apă şi canalizare în patru localităţi. Potrivit contractului, preţul apei potabile trebuia majorat, atât în 2013, cât şi în 2014, însă a rămas la fel.

Preţul apei va creşte de la 1 februarie, însă majorarea se va resimţi în buzunarele cetăţenilor începând cu luna martie a acestui an.

Un răspuns

  1. Toate cresc dar salarile nu , locuro de munca nu se dau , de unde sa platesti o sa ajunga valea plageri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus