Dosarul în care ginerele lui Vasile Blaga este trimis în judecată pentru evaziune fiscală va fi judecat de magistrații Tribunalului Hunedoara.

Primul termen al dosarului penal în care este implicat patronul SC AXIS CORPORATE SECURITY, Ionuț  Rudeanu, va avea loc la Tribunalul Hunedoara pe data de 3 februarie 2016.

Potrivit rechizitoriului, Ioan Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga, a înregistrat în contabilitatea firmei sale Axis Corporate Security mai multe facturi fictive provenind de la nouă firme fantomă.

„Inculpatul Rudeanu Ioan Andrei, în calitate de aociat şi administrator al SC ACS SRL, în perioada ianuarie 2010 – mai 2014, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a înregistrat în contabilitatea societăţii achiziţii fictive de bunuri/ prestări servicii (161 de acte materiale), provenind de la un număr de nouă societăţi comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, controlate în fapt de alte persoane rămase neidentificate, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, cauzând în acest mod un prejudiciu în valoare de 2.805.773 lei (echivalent a 646.139 euro)”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra a două autoturisme aparţinând lui Ioan Andrei Rudeanu şi a altor 66 aflate în proprietatea firmei Axis Corporate Security, până la concureţa sumei de 2.805.773 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat.

Andrei Rudeanu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. În acelaşi dosar, va ajunge în faţa judecătorilor şi Laurenţiu Marin Ciucă pentru complicitate la evaziune fiscală. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă în această cauză. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus