În competiţie s-au înscris echipe din Austria, Cehia, Germania, Italia, Spania, Polonia, Serbia, Slovacia şi 26 de formaţiuni Salvamont din România

Echipa de salvatori montani a Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara s-a clasat pe primul loc după probele parcurse în cadrul întrunirii profesionale International Mountain Rescue Race Romania (IMRRR), ce a avut loc în perioada 21-23 martie, în staţiunea Rânca.

“Serviciul Salvamont al Consiliului Judeţean Hunedoara a fost prezent la acest eveniment cu o echipă complexă de salvatori montani. După oprirea tuturor cronometrelor şi tragerea liniei de final, salvamontiştii hunedoreni s-au dovedit a fi cea mai titrată echipă”, a declarat joi şeful acestui serviciu, Ovidiu Bodean.

Astfel, echipa Salvamont Hunedoara a ocupat primul loc în clasamentul general, locul întâi la proba de căutare în avalanşă şi locul al doilea la proba de parcurgere a unui traseu pe schi de tură şi deplasare pe colţari de gheaţă.

International Mountain Rescue Race este cea mai mare întrunire profesională internaţională a salvamontiştilor, având ca scop testarea capacităţii de intervenţie operativă a echipelor de salvatori montani şi punerea în valoare a activităţii de salvare pe munte, care se bazează în proporţie de 75% pe aptitudinile profesionale şi 25% pe cele sportive.

În competiţie s-au înscris echipe din Austria, Cehia, Germania, Italia, Spania, Polonia, Serbia, Slovacia şi 26 de formaţiuni Salvamont din România.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus