Conform Recensământului din anul 2011, nu avea niciun locuitor la acea dată.

In Romania exista localitati pustiite ce nu au locuitori, sunt amplasate in mijlocul unui lac sau al unei deversari de deseuri toxice, sunt lipsite de orice fel de imobil sau au fost mutate in componenta unor Unitati Administrativ Teritoriale vecine, pastrandu-se totusi si fosta inregistrare a localitatii ce trebuia sa dispara, conform MEDIAFAX.

Aceste localitati, ce uneori delimiteaza un teren viran, sterp, exista in datele publice administrate de multe din institutiile Romaniei, insa ele ar trebui radiate din evidente. O echipa de pasionati a gasit si a centralizat localitatile fictive din tara noastra, a facut o aplicatie de harta interactiva cuprinzatoare si a lansat un proiect care documenteaza situatia “localitatilor fantoma” din Romania cu scopul de a face ordine in datele administrative de la noi.

Localitatea Bastea din Comuna Lapugiu de Jos, judetul Hunedoara, conform Recensamantul din anul 2011, nu avea nici un locuitor la data rencensamantului.

Perimetrul localitatii delimiteaza doar trei constructii, posibil o singura gospodarie, intr-o zona izolata si fara drum de acces in zona.

Intr-un ziar local din anul 2008 localitatea figureaza pe lista satelor complet depopulate; localitatea si-a restrans foarte mult vatra satului, practic disparand din teren, ramanand doar cele trei constructii in picioare. In conformitate cu informatiile statistice din anul 2013 ale Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor in localitate a fost crotaliata o singura ovina.

De altfel, în anul 2007, un numar de patru sate hunedorene figurau in evidentele Directiei Judetene de Statistica fara niciun locuitor, in timp ce alte 16 erau aproape depopulate, avand cel mult 15 locuitori, conform MEDIAFAX.

“Satele respective vor exista din punct de vedere administrativ, deoarece fostii localnici sau urmasii acestora sunt proprietari pe terenurile sau casele din acele localitati, astfel incat ele nu pot fi desfiintate”, declara la acea dată pentru MEDIAFAX, Traian Laslau, directorul DJS.

Localitatile Bastea (comuna Lapugiu de Jos), Curpenii Silvasului, Manu (ambele din comuna Toplita) si Ciumita (comuna Lunca Cernii de Jos), figurau in statistici fara nici un locuitor, iar satele Ticera (comuna Bulzestii de Sus) si Mosoru (comuna Toplita), apăreau cu cate un singur locuitor.

Alte sate aproape complet depopulate mai sunt: Bejan-Tarnavita (comuna Soimus), cu doi locuitori, Gotesti, Mesteacan (ambele din comuna Rachitova) si Copaci (comuna Totesti) – cu cate trei locuitori fiecare, respectiv Valea Mare de Cris (comuna Tomesti) – cu patru locuitori. (Mediafax)

foto: wikipedia.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus