Situație incredibilă în una dintre cele mai mari secții din cadrul Spitalului Județean Timișoara. Pacienții din tot vestul țării care sunt operați în secția de Neurochirurgie sunt internați în saloane care arată jalnic. În timp ce șefii altor secții au inițiat campanii de strângere de fonduri pentru modernizarea saloanelor, în secția de Neurochirurgie, acestea nu au mai fost renovate de ani întregi.

Saloanele din secția de Neurochirurgie sunt nezugrăvite, motiv pentru care tencuiala a început să cadă de pe pereți. Mai mult, pacienții spun că nu au nici măcar perdele în geam, astfel că în primele ore ale dimineții, soarele arzător le bate în fereastră. Totodată, o pacientă care așteaptă să fie operată se plânge de faptul că a primit un cearșaf rupt, cu care este nevoită să se acopere.

Mai mult, pacienții atrag atenția asupra faptului că medicii și asistentele le solicită să cumpere cu bani din propriul buzunar atât tratamentul, cât și medicamentele și materialele sanitare necesare în timpul intervenției chirurgicale, dar niciunul dintre aceștia nu a dorit să-și spună numele, de frica medicilor.

timthumb (1)

Ce spun reprezentanții Spitalului Județean Timișoara

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, recunoaște că unele dintre așternuturi  nu au “aspect estetic”. “Din păcate, este o deficiență majoră pentru că rulajul este extraordinar de mare și nu reușim să achiziționăm în ritmul în care se deteriorează cearșafurile, păturile, plăpumile și așa mai departe. Și la noi, la Maternitatea “Bega”, foarte mult ne-am bazat pe ajutoare. Chiar în urmă cu o lună am primit un transport cu ajutoare din Germania  vizavi de lenjerie. Noi de spălat le spălăm, le dezinfectăm, dar, din păcate, aspectul estetic nu este nici pe departe cel dorit de văzut. Unele cearșafuri, repet, nu sunt murdare, doar sunt rupte”, a explicat Marius Craina.

Sursa: pressalert.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus