Calitatea apei care este furnizată populației este pusă sub semnul întrebării după ce, unii locuitori ai municipiului Deva au reclamat faptul că, la robinetele lor, apa caldă are culoarea maro. În vreme ce directorul SC Apaprod SA Deva spune că problema nu are legătură cu rețeaua de furnizare a apei, reprezentanții Serviciului de Termoficare din cadrul CEH susțin că aceasta este calitatea apei primită de la distribuitor.

Apaprod susține că apa furnizată e curată

Locuitorii municipiului Deva din zona pieței centrale reclamă faptul că apa caldă pe care o primesc în locuințe are culoarea maro și nu poate fi utilizată. În sprijinul acestei afirmații, aceștia au realizat și un filmuleț cu telefonul mobil pe care l-au făcut public.

Marți, directorul SC Apaprod SA Deva, Victor Arion, a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro: „Problema nu este de la rețeaua noastră. Dacă și apa rece ar avea aceeași culoare, atunci ar fi problema noastră. Noi furnizăm apa Serviciului de Termoficare, care din punctele termice o distribuie consumatorilor prin rețelele proprii.”

Șeful de la Termoficare: Așa primim apa, cu mâl

Șeful Serviciului de Termoficare din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, Florin Alba, îl contrazice însă pe șeful Apaprod. „Cu această problemă ne confruntăm la mai multe puncte termice. Depunerile se fac datorită apei pe care o primim, nu băgăm noi mâl în apă”, a declarat Florin Alba. Șeful Serviciului a declarat că în această dimineață s-au recoltat deja probe din apa rece furnizată de Apaprod pentru a se stabili nivelul de puritate. „Vom face analize la laboratorul nostru de la Mintia, după care vom solicita și un buletin de analiză autorităților competente”, a mai spus Florin Alba.

Citește și: VIDEO | UITE CE CULOARE ARE APA CALDĂ ÎN DEVA

Reprezentantul Complexului Energetic Hunedoara mai spune că sistemele de termoficare primesc apa murdară mai ales atunci când au loc avarii în rețeaua Apaprod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus