O femeie din judeţul Iaşi a murit după ce ambulanţa a ajuns la locuinţa sa cu 40 de minute întârziere, şeful SAJ spunând că greşeala ar fi a STS.

“Solicitarea a fost făcută de către soţ care menţiona că nu prea mai are baterie la telefon. Când s-a sunat înapoi nu am reuşit să vorbim cu el fiindcă i s-a închis telefonul. El a dat la 112 adresa respectivă, s-a înregistrat în loc de Hârlău, Iaşi. Mai este o strada Eternitatea lângă un cimitir Eternitatea şi la Galaţi, bine că nu ne-au trimis acolo. Oricum, am trimis maşina, nu a fost găsit cel care solicita şi am fost sunaţi de către un agent din Hârlău care a cerut din nou o ambulanţă la aceeaşi adresă. Ambulanţa a ajuns după 30 de minute, femeia a fost găsită decedată, însă după necropsie s-a descoperit că avusese un anevrism cerebral, deci chiar dacă am fi ajuns la timp nu se mai putea face nimic”, a declarat joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, Florin Agapi, directorul Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi.

Întrebat de ce nu a primit o localizare din partea STS, directorul SAJ Iaşi a precizat că echipajul de ambulanţă s-a deplasat unde a fost trimis.

“Este obligaţia lor, prin protocol, să localizeze exact apelul şi face parte şi din metodologia de înregistrare a apelului şi de transmitere a datelor de identificare. Nu ştim de ce nu s-a întâmplat asta, întrebaţi la STS sau la 112, noi ne-am dus unde am fost trimişi”, a precizat directorul.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie au precizat că la faţa locului a fost trimis un echipaj pentru a determina cauzele care au provocat moartea femeii.

Aceştia au mai spus că s-a decis şi amendarea şoferului de ambulanţă care l-ar fi agresat fizic pe bărbatul care a sunat.

SURSA: www.gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus