Prețul gazelor naturale livrate populației ar putea crește cu mai puțin de 3%, a declarat, joi președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

“Pentru populație, conform calendarului, rămâne creșterea de 3%, dar în funcție de evoluțiile favorabile în sensul scăderii importurilor, am putea ajunge la un nivel sub cel anunțat, undeva între 1 și 2%. Pentru energie electrică nu avem nicio modificare de preț a tarifului”, a afirmat Havrileț.

La sfârșitul lunii iunie, președintele ANRE menționa că piața gazelor pentru consumatorii industriali se va liberaliza în totalitate pentru sectorul industrial până la 31 decembrie 2015.

Potrivit calendarului de liberalizare agreat de Guvern cu Fondul Monetar Internațional /FMI/ în 2012, prețul gazelor pentru consumatorii casnici va fi liberalizat în totalitate la 31 decembrie 2018.

Legea energiei electrice și a gazelor naturale prevede liberalizarea totală a pieței gazelor pentru industrie la 31 decembrie 2014, cu posibilitatea prelungirii până la 31 decembrie 2015.

SURSA: agerpress.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus