PSD va pierde marți oficial postul de vicepreședinte al Consiliului Județean. Liberalul Mircea Moloț a rezervat funcția din executiv noilor aliați de la PDL

În ultimii ani, președintele Consiliului Județean Hunedoara i-a obișnuit pe angajați și pe consilierii județeni cu ultima zi de vineri a fiecărei luni ca dată de desfășurare a ședinței ordinare. În această lună însă, ședința nu va avea loc vineri, ci marți, pe data de 24 iunie.

De ce se grăbește Mircea Moloț?

Alegerea acestei date poate avea legătură cu zvonurile care vin dinspre Înalta Curte de Casație și Justiție. Întrucât completul care judecă dosarul „MOLOȚ vs. ANI” se mai întrunește doar pe 25 iunie (urmează două luni de vacanță judecătorească), este foarte posibil ca miercuri magistrații să se pronunțe în acest caz.

Bineînțeles că în cazul unui verdict nefavorabil președintelui Mircea Moloț, situația nu s-ar fi schimbat în aceste zile, procedura de vacantare a funcției având nevoie de câteva zile pentru finalizare. Totuși, președintele CJ Hunedoara s-ar fi prezentat în fața colegilor ca un învins, dacă ședința ar fi avut loc vineri. Motivul oficial invocat pentru schimbarea datei ședinței este acela că, la finalul săptămânii, liberalii se reunesc în Congres la București.

Alianța PNL-PDL își demonstrează fertilitatea de Sânziene

De ce are nevoie Mircea Moloț de o imagine bună la ședința ordinară din această lună? Răspunsul este foarte simplu și se leagă de noua relație intimă din punct de vedere politic pe care a parafat-o cu PDL. Cele două partide și-au dat mâna într-o logodnă care ar trebui să se finalizeze cu un mariaj de lungă durată. Ca să-și dovedească fertilitatea, cele două partide vor da naștere unui nou vicepreședinte de Consiliu Județean, chiar de Sânziene.

Mircea Moloț nu-i va spune „La mulți ani!” mâine lui Ioan Rus și, probabil că nici invers. În schimb, va încerca să-i convingă pe aleșii consilieri să-i spună „La revedere” vicepreședintelui social-democrat. Ordinea de zi a ședinței a fost suplimentată cu proiectul de hotărâre prin care Ioan Rus va fi schimbat din funcția deținută în executivul administrației județene. Buna colaborare din PNL și PSD, începută în urmă cu 6 ani, își va da astfel obștescul sfârșit la nivel județ.

Rus nu pare afectat. E în concediu de odihnă

Aflat pe margine de câțiva ani, Dorin Gligor, președintele PDL Hunedoara, se pregătește deja să-i ia locul, biroul și mașina de serviciu lui Ioan Rus. Mai mult ca sigur, Gligor va fi votat de noua coaliție în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Numai că, după cum era de așteptat, Ioan Rus nu va putea fi schimbat cu una, cu două. Rus se află în concediu de odihnă, așa că orice tentativă de schimbare a sa din funcție va fi tranșată mai mult ca sigur în instanță. Pentru a putea fi schimbat din funcție, Ioan Rus va trebui rechemat din concediul de odihnă.

Tot mâine va fi schimbată și componența comisiilor de specialitate, dar și structura Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

Se modifică și hotărârea privind suprataxarea transportatorilor

Pe ordinea de zi a ședinței de marți se află și modificarea Hotărârii prin care s-a instituit suprataxarea transportatorilor care depșesc limita de 5,5 t masă maximă admisă pe osie. Hotărârea a fost adoptată în luna decembrie a anului trecut, însă ea va fi modificată după ce Instituția Prefectului a atacat-o în contencios administrativ.

Reprezentanții Guvernului în teritoriu susțin că hotărârea este ambiguă, că nu conține nominal drumurile județene pe care se aplică taxarea, dar mai ales și că îi afectează pe agenții economici din județ – obligați prin această hotărâre să majoreze costurile de producție. De cealaltă parte, reprezentanții Consiliului Județean susțin că este vorba de rea credință din partea Prefecturii care a atacat legalitatea hotărârii cu doar câteva zile înainte de expirarea termenului de 6 luni în care legalitatea unui act administrativ poate fi contestată.

Un răspuns

  1. Pingback: Încă o lovitură pentru PSD: Ponta simte gustul amar al opoziției – Stiri pe surse - Cele mai noi stiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus