Europarlamentarul român originar din Hunedoara, Siegfried Muresan, a anunțat, astăzi, că împreună cu europarlamentarul bulgar Eva Paunova a propus Grupului PPE două inițiative politice prin care activitățile de voluntariat și cele extracurriculare ar putea fi recunoscute ca experiență la nivel european.

Prima dintre ele se refera la infiintarea unui cadru european pentru prevenirea somajului in randul tinerilor. „In Europa sunt tari in care somajul in randul tinerilor este foarte mare, precum Spania sau Grecia (peste 50 %) si tari in care somanjul in randul tinerilor este foarte mic, precum Germania sau Austria (sub 10%). Merita asadar discutat despre masurile aplicate in tarile in care somajul este foarte mic; unele din aceste masuri pot fi aplicate cu succes in tari in care somajul este mare. Unele din guvernele acestor tari discuta deja bilateral despre schimbarea de bune practici, dar daca avem un cadru european efectul va fi mult mai mare.”, a explicat europarlamentarul Siegfried Muresan.

Cea de-a doua initiativa a celor doi europarlamentari se refera la faptul ca, la nivel european, angajatorii sa recunoasca drept experienta in munca activitatile extracurriculare sau cele de voluntariat. „Prea des tinerilor li se spune, atunci cand isi cauta primul job, ca nu au experienta”, a motivat Siegfried Muresan propunerea sa.

SURSA: enational.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus