Sindicatul din Învățământul Preuniversitar Hunedoara anunță din data de 22 mai profesorii vor fi în grevă generală.

„Astăzi ne (re)organizăm, ne (re)mobilizăm.
Luni continuăm protestele.
Participarea la greva de avertisment a fost peste așteptările … guvernanților și, probabil, așa se explică ieșirea acestora din starea prelungită de hibernare și … muțenie.
Președintele a postat un mesaj pe Facebook în care apreciază că „solicitările dascălilor pentru măriri salariale sunt îndreptățite… dacă ne dorim un învățământ de foarte bună calitate, atunci sunt necesare nu doar școli moderne, săli de clasă și cabinete bine dotate, ci trebuie să avem grijă ca cei care formează tânăra generație, dascălii, să aibă toate condițiile pentru a-și face treaba…”
Foarte frumos spus…, dar nimic altceva, doar vorbe…
Dacă ne gândim mai bine, e mult și acest lucru având în vedere cât vorbește de obicei Președintele.
Ministrul educație „s-a trezit” și Dumneaiei: ne-a invitat să negociem contractul colectiv de muncă, după ce inițial ne spusese că nu poate negocia un nou contract fără să avem o nouă lege a educației și o nouă lege a salarizării.
Nu vedem legătura, dar…, na, e Ministrul educației, mergem la negocieri…
Bomboana de pe colivă a fost pusă ieri după-amiază la Guvern. Premierul a chemat liderii naționali și le-a promis că va aplica Anexa VIII la Legea 153 – legea cadru a salarizării bugetarilor (anexa cuprinzând funcțiile comune în sistemul bugetar, mai pe românește anexa pentru colegii din nedidactic) și că va introduce educația ca prioritate în programul de guvernare.
!!! Nici nu știi cum să comentezi așa ceva.
Aplicarea legii a devenit negociabilă?
Cumva, parcă eram deja prioritate națională! Sau devenim și mai prioritate? Sau programul de guvernare e mai tare ca o lege organică?
Așa că, rămâne cum s-a stabilit:
CONTINUĂM PROTESTELE!
LUNI ÎNCEPE GREVA GENERALĂ!”

Un răspuns

  1. Solicitările salariale ale dascălilor nu sunt îndreptățite, deoarece nu-și fac treabă la clasa cum ar trebui să facă, vor numai bani . Salariu să fie cât de mare ,poate vor cât al presedintelui + bani pentru meditații , dacă nu mergi la profesor la meditație îți dă nota mică + alte beneficii pe care ei le au față de alte categorii .Muncitorii muncesc din greu și au un salariu mult mai mic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus