Comunicat privind continuarea grevei generale în educație, în județ
Stimați colegi,
În conformitate cu solicitarea F.S.E. „Spiru Haret”, organizator al grevei din învățământul preuniversitar, împreună cu F.S.L.I., și potrivit cu cele discutate în Consiliul Liderilor S.I.P. Județul Hunedoara din data de 07.06.2023, astăzi, 08.06 2023, au fost realizate consultări în toate grupele sindicale din județul Hunedoara.
În baza centralizării opțiunilor privind continuarea grevei generale exprimate de către participanții la ședințele derulate, s-a comunicat F.S.E. „Spiru Haret”, federația la care S.I.P. Județul Hunedoara estre afiliată, faptul că membrii de sindicat din județul Hunedoara au optat pentru continuarea grevei generale.
Precizăm că decizia de la nivel județean a fost luată ținând cont de poziția pentru care au fost exprimate majoritatea opțiunilor, într-o organizație constituită pe fundamente democratice, ceea ce S.I.P. Județul Hunedoara a fost și va încerca să rămână, votul majorității fiind decisiv și obligatoriu pentru adoptarea unei decizii.
Totodată, pentru o clarificare a anumitor aspecte aflate în discuție, pentru a ne menține într-un cadru de legalitate, facem următoarele precizări:
1. Decizia de încetare a grevei generale nu poate fi luată decât de cei care au declanșat greva generală: F.S.E. „Spiru Haret” și F.S.L.I.;
2. Decizia de a face sau nu grevă aparține fiecărui membru de sindicat/salariat și este o decizie strict personală;
3. Ieșirea din greva generală, până când ea nu este oprită/suspendată de federațiile sindicale, nu se poate face decât individual, obligatoriu prin completarea unei notificări de ieșire din grevă adresată comitetului de grevă și conducerii unității de învățământ.
1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus