Autorităţile judeţene au căutat soluţii pentru ca accesul în staţiunea Straja să nu mai fie îngreunat sau, mai rău, blocat, aşa cum s-a întâmplat de câteva ori în acest sezon.

După ce echipajele de prim-ajutor ale Ambulanţei şi SMURD au întâmpinat dificultăţi în această iarnă în intervenţiile din staţiunea Straja, factorii de decizie au luat hotărârea de a limita accesul în zonă.

Astfel, de săptămâna viitoare, bariera instalată deja (dar nefuncţională) la capătul drumului judeţean care duce în staţiune, va funcţiona limitând astfel accesul maşinilor care pot bloca drumul. Practic, după ce parcarea din staţiune va fi plină, turiştii vor fi nevoiţi să îşi parcheze maşinile la baza telegondolei. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara s-au gândit şi la transportul turiştilor. Aceştia vor ajunge în staţiune cu telegondola sau cu microbuzele puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean.

“Din păcate, aceste măsuri trebuiau luate până acum, a fost o comunicare deficitară. Mai sunt 6 weekend-uri din acest sezon şi Consiliul Judeţean, ca administrator al drumului, trebuie să asigure accesul echipajelor de intervenţie în zonă. Este clar că avem nevoie de o altă abordare”, a declarat vicepreşedintele CJ Hunedoara Dorin Gligor în cadrul unei conferinţe de presă.

Decizia a fost luată în urma consultărilor dintre reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, ai Instituţiei Prefectului, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ai Primăriei Municipiului Lupeni – administratorul staţiunii.

foto: calatorim.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus