Liberalii şi-au ales candidatul la alegerile prezidenţiale din toamnă: Klaus Iohannis. De cealaltă parte a dreptei, PDL îl are desemnat candidat la prezidenţiale pe fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

La sfârşitul acestei săptămâni va avea loc congresul extraordinar care va formaliza fuziunea dintre PNL şi PDL, primul mare pas al noului partid fiind alegerile prezidenţiale din noiembrie. Dacă până acum, în interiorul PNL, existau doi posibili candidaţi, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, lupta finală pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale se va duce între Iohannis, PNL, şi Cătălin Predoiu, PDL.

Sondajele sunt însă de partea liberalului, acesta fiind singurul care l-ar putea învinge pe Victor Ponta în turul al doilea al alegerilor din toamnă. Potrivit sondajului intern, comandat de actuala echipă de conducere, a fost realizat telefonic de IRSOP în perioada 10 – 17 iulie. Dacă Iohannis are în sondajul intern 21% intenţie de vot, Antonescu a ajuns la o cotă minimă de 6%, deşi la începutul anului era prezidenţiabilul cu cele mai mari şanse în a câştiga bătălia pentru Palatul Cotroceni. Într-o confruntare directă cu candidatul PSD, scorul ar fi Ponta – Iohannis 49% – 43%, în timp ce în Ponta l-ar învinge pe Antonescu cu 53% – 29%.

Cine are cele mai mari şanse să-l bată pe Victor Ponta?

View Results

Loading ... Loading ...

SURSA: gandul.info

3 răspunsuri

  1. Predoiu nu s-a jertfit pt Infrastructura Intelectuala/ Luminarea Poporului, deci superioritatea lui Iohannis este orbitoare. In plus, fostul insp. gen. al jud. Sibiu poate descâlci ca scriitor Revolutia lui Dragomir si a lui Iliescu, impunând edu ca prioritate nationala: http://www.klausjohannis.ro/ Din pricina marxismului ceausist, multi alti intelectuali cu vocatie literară/ socioumana au preferat cea mai grea si frumoasa facultate, de Fizica, câtiva absolventi remarcându-se ulterior civic: Gabriel Andreescu, Patapievici, Vlad Zografi, Florin Sicoie, Vlad-Demir Karaganciu… Cum la ruşi Soljenitîn, Saharov, Vasili Grossman… Nu pot fi arse, vasazica, etapele europenizarii civice si în 2014 traim momentul Havel, anticipat de Brucan, s-alegem si noi in RO presedinte un SCRIITOR, cult si care sa se comporte ca un fel de rege, sanse având daca s-ar incumeta si dnii Liiceanu, Iaru, Plesu, Boia, Manolescu, Hurezeanu, C.T. Popescu, Petru Clej, Ion Cristoiu, Razvan Radulescu, Sorin Iliesiu, Horatiu Pepine, Alex Stefanescu, Mircea Dinescu/ Mihaies… Poate doamnele Alina Mungiu-Pippidi, Marta Petreu si Gabriela Adamesteanu. Si poate candidatii Nobel Cartarescu si Vosganian, propusi de USR…

  2. Lucilled1607@yahoo.com' LUCILLED spune:

    CRIN ANTONESCU trebuia sa fie candidatul, niciunul din cei mentionati nu merita aceasta demnitate. Ca sa pun o intrebare sablon: Ce-i recomanda pe fiecare ? Au in portofoliu cate una sau mai multe tradari, nu au “verb” in discurs s.a.m.d.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus