Bifaţi din lista de mai jos cele mai importante probleme ale municipiului Deva care trebuie rezolvate cu prioritate.

Dintre răspunsurile sugerate mai jos, puteți alege 3 variante.

Dacă problema pe care o consideraţi importantă nu se regăseşte în lista de mai jos, puteţi să ne-o comunicaţi printr-un comentariu la acest articol. 

 

CAMPANIE HUNEDOARA LIBERĂ.RO

Spune-i primarului DEVEI care e problema

View Results

Loading ... Loading ...

Timp de o săptămână, Hunedoara Liberă.ro va centraliza voturile dumneavoastră, după care îi va solicita primarului Petru Mărginean să răspundă punctual la fiecare problemă semnalată.

28 răspunsuri

 1. Cea mai mare si rusinoasa problema este TRANSPORTUL IN COMUN.Nici la Varmaga pe vremuri apuse nu circulau astfel de jafuri.RUSINOS,SCANDALOS.

 2. d@yahoo.com' din hunedoara spune:

  Gara Deva- Un deseu public.
  Unde e sala polivalenta noua din Deva?-ceea mult promisa.
  Piste promise de biciclete unde sunt?
  Biserica ortodoxa din Dacia si cea de la Opera de ce nu se finalizeaza odata?
  De ce fiecare scoala din Deva nu are o sala de sport si baza sportiva moderna?
  Incinta nr.1 din cetatea Deva de ce nu e refacuta?
  De ce nu sunt avelonpate -izolate toate blocurile din Deva?

  • Casa de cultura are nevoie de 5 mil de euro deci chiar unde intra bani astia isuse vb de 5×45 miliarde de lei cu bani astia refacem toata deva

 3. simti_ioan@gmail.com' Simtilean Ioan spune:

  Deva a ajuns sa plinga dupa puscaribilul Muntean!Cred ca e suficient,NU?

 4. Prospectiunile care se fac in Deva – De ce se fac pe ascuns? De ce nu exista o dezbatere publica pe tema lor???

 5. Nu dorim sa fim poluati cu cianura in urma forajelor si exploatariilor facute de tovarasul Nicola Stanca si firma Deva Gold in Deva pe dealul Cozia , avand in spate pe faimosii canadieni de la Rosia Montana si exploatarea Certej-Deva.Nu dorim sa ne inbolnavim si sa murim pe capete pentru o mana de aur si cupru gasite in Deva sau imprejurimi.Primarul Deva de ce tace?Si asa e un oras poluat Deva.Nu avem nevoia de alte poluari.

 6. sharmanta2004@yahoo.com' Ioana Hategan spune:

  Sa nu mi-o luati in nume de rau, nu-i tin partea dlui primar Marginean, dar altii au avut la dispozitie 16 ani si nu au anvelopat niciun bloc. Actualul primar nu are nici 3 ani de mandat, si sa avem pretentia ca orasul sa suporte o transformare spectaculoasa, e prea mult. Multe probleme sunt mostenite de la fosta administratie, mai ales partea cu transportul. E infect, da. Prefer sa merg pe jos…
  Cat priveste bisericile, sa ma ierte D-zeu, da nu-mi convine ca primaria sa bage bani grei in constructia lor. Sunt alte prioritati: vreau iluminat public civilizat, curatenie, colectare selectiva, spatii de agrement.
  Eu una nu as plange dupa Muntean, ca nu pot uita faza cand o umplut spatiile verzi din Deva cu bolovanii aia albi, de zici ca eram pe luna… In plus, a preferat sa bage banii intr-o arteziana, frumoasa ce-i drept, in loc sa gandeasca un proiect pentru Cetate care sa cuprinda toate trei incintele. Asa, incinta 1, cea mai importanta, a ramas pe dinafara… si mai dureaza 2-3 ani pana se va restaura, cu conditia sa mai dea UE niste bani… Si ar mai fi de spus multe, da cred ca deja am plictisit.

  • foarte bine punctat. se cere de la actualul primar sa faca in 3 ani ce altii nu au facut in 25 de ani. aveti rabdare ca se vor face multe in Deva, dar si cu ajutorul nostru, al cetatenilor, cu implicare nu doar cu critica. parerea mea este ca e un inceput bun pentru actualul primar

 7. piste de bicicleta si trotuare noi care sa lege cele 2 starzi (DN7 si B-dul 22 Decembrie) din Deva de malul nou Auchan care va fii inaugurat in septembrie.De ce nu se face pista de bicicleta intre deva si hunedoara?Apoi, iluminatul in oras lasa de dorit, apoi nu sunt banci suficiaente cu spatare in piata Victoriei,piata cu fantana arteziana, apoi lipseste un megaproiect cu anveloparea blocurilor din deva. Ce inseamna 2 blocuri anvelopate in 2015?adica in 100 de ani se vor face doar 200 de blocuri? si restul blocurilor in 2200?si lipsesc locuri de munca , adica economic Deva e praf.cu gara ce faceti ,arata jalnic?

 8. Legarea de urgenta a Devei cu A1 in zona Santuhalm si un nou pod peste raul Mures care sa lege Deva de satele de peste raul Mures sunt esentiale.
  Aeroportul national Deva sa fie inaugurat odata in zona Saulesti.
  Mai multa zona verde, nu poluare.

 9. Piste de biciclete dom`primar, ca in orice oras care se respecta!!!
  Din pacate, acest personaj (o scuza ieftina pentru ce ar trebui sa fie un primar) s-a umflat in pene cand tinerii i-au cerut piste de biciclete si a spus ca nu trebuie sa-i dea lui copiii lectii! A declarat ca fostul primar e de vina ca nu face el piste, deoarece a stricat planul de urbanism si nu se mai poate face nimic!
  Peste un an apare intr-o campanie pe bicicleta si declara ca vrea sa faca orasul cu cele mai multe piste de bicicleta!(impreuna cu Sibiul)
  ASTA SE NUMESTE IPOCRIZIE DOM`PRIMAR!
  O sa mai ajungi intr-o functie publica in urma unui vot cand o zbura porcu`!!!

  Lasa-ne, ca si un copil poate administra orasul asta mai bine!

  • si ce scrii tu aici se numeste PROSTIE

   • Si ce “scrii” tu aici se scrie cu un singur “i”. Si votul e la mine si la altii, iar daca vrei sa-l sprijini pe dom`primar voteaza-l in continuare si fa comentarii la adresa primarului, nu la adresa celor ce posteaza aici.
    Aceasta nu este o dezbatere intre sustinatorii si opozantii primarului. Dupa cum spune titlul articolului, ii transmitem ce probleme avem!
    Si sunt foarte multumit ca cineva care nu are tangente cu limba romana ii ia apararea. Asta arata pe cine reprezinta si cine e multumit de prestatia sa.

   • Nu-l mai pupa in cur pe primar,aici scriem ce ne doare.

 10. Echipa primarului si primarul sunt proaspat alesi DAR angajatii primariei sunt aceleasi vechi persoane care nu misca un deget, le lipseste implicarea in viata orasului.

  Functionari si executanti, VOI beneficiati de o pozitie din care puteti schimba infatisarea Devei; sunteti oameni capabili sa antrenati locuitorii, mai ales tinerii si intelectualii intr-o competitie din care putem fi toti castigatori.

 11. eu zic sa mai cumparati niste semafoare domn primar. tot 10 % a ramas comisionul?

 12. Poi nu se stie daca a platit sluga bani de campanie inca ….. primar de asta sa tot ai semafoare fara utilizare din metru in metru in timp de Deva zace in propria incompetentza si murdarie .

 13. -Drumuri refacute prost, cu hopuri, etc.;
  -Drumuri pline de gropi;
  -Marcajele rutiere nu se mai vad;
  -Transportul in comun praf;vezi in Alba Iulia ca-i langa noi!
  -Managementul traficului submediocru, vezi semafoarele “inteligente”;la iesire din Deva, la intersectia de la gara, dimineata ai la dispozitie cateva secunde…;
  -La inchirierea unui loc de parcare nu se marcheaza locul cu vopsea speciala ca nu-s bani!;

 14. transportul in comun !!

 15. Aflati mai intâi care sunt atributiile, apoi faceti sondaje!

  Legea 215/2001 (republicată, actualizată), privind administraţia publică locală

  ART. 63

  (1) Primarul îndeplineşte următoarele categorii principale de atribuţii:

  a) atribuţii exercitate în calitate de reprezentant al statului, în condiţiile legii;
  b) atribuţii referitoare la relaţia cu consiliul local;
  c) atribuţii referitoare la bugetul local;
  d) atribuţii privind serviciile publice asigurate cetăţenilor;
  e) alte atribuţii stabilite prin lege.
  (2) În temeiul alin. (1) lit. a), primarul îndeplineşte funcţia de ofiţer de stare civilă şi de autoritate tutelară şi asigură funcţionarea serviciilor publice locale de profil, atribuţii privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor, referendumului şi a recensământului. Primarul îndeplineşte şi alte atribuţii stabilite prin lege.

  (3) În exercitarea atribuţiilor prevăzute la alin. (1) lit. b), primarul:

  a) prezintă consiliului local, în primul trimestru, un raport anual privind starea economică, socială şi de mediu a unităţii administrativ-teritoriale;
  b) prezintă, la solicitarea consiliului local, alte rapoarte şi informări;
  c) elaborează proiectele de strategii privind starea economică, socială şi de mediu a unităţii administrativ-teritoriale şi le supune aprobării consiliului local.

  (4) În exercitarea atribuţiilor prevăzute la alin. (1) lit. c), primarul:

  a) exercită funcţia de ordonator principal de credite;
  b) întocmeşte proiectul bugetului local şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar şi le supune spre aprobare consiliului local;
  c) iniţiază, în condiţiile legii, negocieri pentru contractarea de împrumuturi şi emiterea de titluri de valoare în numele unităţii administrativ-teritoriale;
  d) verifică, prin compartimentele de specialitate, corecta înregistrare fiscală a contribuabililor la organul fiscal teritorial, atât a sediului social principal, cât şi a sediului secundar.
  (5) În exercitarea atribuţiilor prevăzute la alin. (1) lit. d), primarul:

  a) coordonează realizarea serviciilor publice de interes local prestate prin intermediul aparatului de specialitate sau prin intermediul organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local;
  b) ia măsuri pentru prevenirea şi, după caz, gestionarea situaţiilor de urgenţă;
  c) ia măsuri pentru organizarea executării şi executarea în concret a activităţilor din domeniile prevăzute la art. 36 alin. (6) lit. a)-d);
  d) ia măsuri pentru asigurarea inventarierii, evidenţei statistice, inspecţiei şi controlului efectuării serviciilor publice de interes local prevăzute la art. 36 alin. (6) lit. a)-d), precum şi a bunurilor din patrimoniul public şi privat al unităţii administrativ-teritoriale;
  e) numeşte, sancţionează şi dispune suspendarea, modificarea şi încetarea raporturilor de serviciu sau, după caz, a raporturilor de muncă, în condiţiile legii, pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate, precum şi pentru conducătorii instituţiilor şi serviciilor publice de interes local;f) asigură elaborarea planurilor urbanistice prevăzute de lege, le supune aprobării consiliului local şi acţionează pentru respectarea prevederilor acestora;
  g) emite avizele, acordurile şi autorizaţiile date în competenţa sa prin lege şi alte acte normative;
  h) asigură realizarea lucrărilor şi ia măsurile necesare conformării cu prevederile angajamentelor asumate în procesul de integrare europeană în domeniul protecţiei mediului şi gospodăririi apelor pentru serviciile furnizate cetăţenilor.
  (6) Pentru exercitarea corespunzătoare a atribuţiilor sale, primarul colaborează cu serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale, precum şi cu consiliul judeţean.

  (7) Numirea conducătorilor instituţiilor şi serviciilor publice de interes local se face pe baza concursului organizat potrivit procedurilor şi criteriilor aprobate de consiliul local, la propunerea primarului, în condiţiile legii. Numirea se face prin dispoziţia primarului, având anexat contractul de management.

 16. Domnule primar Incompetent as putea cu usurinta sa va spun PROBLEMELE care ii nemultumesc pe locuitorii urbei insa ar necesita pagini intregi insiruite cu probleme si solutionari posibile pe care ar trebui sa le elaborez. Lucru care nu isi are rostul intr-o sectiune de comentarii in conditiile in care dumneavoastra domnule primar Incompetent nu luati masuri nici macar cand asemenea probleme se prezinta oficial intr-o audienta.
  Asa ca am sa fiu concis si am sa va spun care este ” PROBLEMA ” asa cum cere articolul, PROBLEMA sunteti dumneavoastra !

 17. dor_ina64@yahoo.com' dorina violeta spune:

  cred ca elevii ar trebui sa circule gratuit pe mijloacele de transport in comun din Deva daca fac dovada unui carnet si a unei legitimatii de elev. din 42 de lei un elev nu isi poate plati si cei 3 lei si 20 de bani zilnic x 20 de zile cand trebuie sa mearga la scoala. macar atat pentru copiii nostri, un minim de bun simt

 18. Spitalul de Pediatrie ??? E o rusine … Iti duci copilul c’o boala si pleaca cu 3…:(

 19. strada.brincusi@yahoo.ro' Strada C-tin Brincusi spune:

  Strada C-tin Brîncuși din Deva, jud. Hunedoara-este o stradă uitată de Primaria Deva, o stradă care masoară cca. 150m, situata la 10 min (de mers pe jos) de piața centrală, o strada care în anul 2015 este neasfaltată si plină de gropi.Timp de 16 ani am avut parte doar de promisiuni din partea d-lui Mircea Munteanu fostul edil al Devei,credeam că acest coșmar al ignoranței se va termina la venirea actualului primar d-nul Petru Mărginean, dar din păcate nu a fost așa pentru că am fost importanți o perioadă foarte scurtă doar în timpul campaniei electorale pentru a scoate în evidență ceea ce nu a facut fostul primar.În perioada campaniei electorale am fost asaltați de ziare si televiziuni locale, care criticau aspru dar pe bună dreptate indiferența fostului primar, bineînțeles că imediat dupa câștigarea alegerilor de către d-nul Petru Mărginen au trecut din nou în colțul de umbră în care am fost timp de 16 ani.
  Este foarte trist pentru că la ora actulă pe strada C-tin Brîncuși din mun.Deva suntem obligați sa trăim in cond. asemanatoare celor din cătunele îndepartate ale județului,uneori poate chiar mai rău, dar plătind taxe și impozite ca cei de la oraș.

 20. Sunt o multime de magazine si obiective publice in care persoanele cu handicap nu pot intra din cauza lipsei rampelor de acces, transportul public este interzis persoanelor cu handicap din cauza lipsei autobuzelor cu rampe pentru persoanele cu handicap… desi in legea persoanelor cu handicap scrie ca trebuia sa fie inca din anul 2008 .
  Cred ca ar trebui sa se trezeasca la realitate primaria si sa ne ajute si pe noi sa putem iesi din case, viata unei persoane cu handicap este mai grea decat a unui condamnat pentru crima… si nu putem intelege de ce suntem tratati asa cand in toata Europa persoanele cu handicap beneficiaza de conditi umane de trai si se pot descurca independent si in transportul in comun si cu accesul in institutiile publice !…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus