Știripesurse.ro a intrat în posesia unor stenograme explozive care arată felul în care diferiți funcționari ai statului numiți politic ajung să facă averi colosale într-un mod mafiot de exercitare a funcțiilor publice. Interceptările care vor fi redate mai jos sunt din dosarul senatorului Marius Isăilă (intrat în PSD când și-a dat seama că DNA-ul e pe urmele lui, dar fost PDL).

Acesta alături de un comisar al Gărzii Financiare alții au solicitat bani de ordinul zecilor de mii de EURO pentru a bloca controale fiscale sau pentru a aranja diverse concursuri. Marius Isăilă a fost șef serviciu în Ministerul Finanțelor și ulterior ales senator de Dâmbovița (anterior mai deținuse funcțiile de director Administraţia Financiară Sector 5 Bucureşti, director adjunct al Direcţiei Control din cadrul ANAF, şef serviciu în Ministerul Finanţelor Publice – Oficiul de Plăţi şi Contracte PHARE)

!!! Interceptările relatate mai jos arată cum se negociau sutele de mii de EURO prin toaletele de la Palatul Parlamentului și cum oamenii suspecți că ar colabora cu DNA-ul erau dezbrăcați în piscine pentru a nu putea fi interceptate convorbirile.

În cursul lunii noiembrie 2011, inspectori din cadrul ANAF au demarat un control la firma SC D Rand D SRL, Pe parcursul derulării acestei control, în perioada februarie – iulie 2012, numitul C C, comisar în cadrul Gărzii Financiare, în mai multe rânduri, a pretins şi primit diferite sume de bani, pentru a efectua demersuri astfel încât controlul efectuat de inspectorii ANAF la SC D.R and D SRL, să se finalizeze cu un raport de control favorabil, mai precis care să nu constate nereguli grave ce ar fi atras consecinţe negative şi implicit răspunderea conform legii – administrativă, fiscală sau penală.

Astfel, Cristescu C, comisar în cadrul Gărzii Financiare, pentru a efectua demersurile promise  pe lângă funcţionari cu funcţii importante din cadrul Ministerului Finanţelor şi ANAF, a primit în mai multe tranşe în cursul lunii februarie 2012, suma de 200.000 Euro, sumă solicitată de cei care urmau să îşi exercite influenţa pentru finalizarea favorabilă a controlului.”, susțin procurorii în rechizitoriul remis către Senatul României.

La câteva săptămâni, după remiterea ultimei tranşe din cei 200.000 euro, patronul firmei controlate  şi-a exprimat nemulţumirea faţă de Cristescu C deoarece controlul continua, astfel că acesta i-a mediat o întâlnire  cu cei cu care “aranjase” finalizarea favorabilă/blocarea controlului. Astfel, în primăvara anului 2012, comisarul de la Garda Financiară a organizat o întâlnire cu două persoane de sex masculin, la restaurantul Z din Bucureşti.   Cu ocazia întâlnirii, cei doi bărbaţi, dintre care unul s-a prezentat ca fiind „OVIDIU”, i-au dat de înţeles că ar lucra în cadrul ANAF şi i-au dat asigurări că „problema” lui este rezolvată, precizându-i totodată că le poate spune partenerilor săi de afaceri că dacă vor să îşi rezolve probleme similare să apeleze la ei.  Acesta este un moment important asupra căruia se va reveni în cuprinsul referatului, deoarece este momentul în care intră în contact direct cu Marius Isăilă.

“Ulterior, în perioada mai – iulie 2012, acelaşi Cristescu Cătălin i-a promis că va interveni pe lângă funcţionari cu funcţii importante din cadrul Ministerului Finanţelor şi ANAF, pentru ca aceştia să finalizeze „favorabil” ceea ce afirma că ar fi un al doilea control efectuat la firma SC D R and D SRL.  Pentru realizarea respectivelor demersuri – intervenţia pe lângă funcţionarii Ministerului Finanţelor şi ANAF, numitul Cristescu C a pretins suma de 150.000 Euro, plătibili în mai multe tranşe.”, se spune în același document consultat de stiripesurse.ro

Iată câteva pasaje relevante din “tranzacția” în urma căreia Denunțătorul ar fi urmat să plărească 30.000 EURO pentru “rezolvarea” controlului de la fisc la firma sa:

denunţător: Băi, deci… n-am reuşit să găsesc treij’ de mii ăia! Sunt între cinşpe’ şi douăzeci de mii …[neinteligibil]…

CRISTESCU CĂTĂLIN: Da?

denunţător: Deci…

CRISTESCU CĂTĂLIN: Păi, ……n-avem timp mă fratele meu …[neinteligibil]…

denunţător: Băi, tu, tu ştii cum… să mor eu, parcă nu sunt…

CRISTESCU CĂTĂLIN: Da’ dă-ne şi nouă un feedback… că …[neinteligibil]…

 

denunţător: Înţelegi? Deci, am în câteva zile între cinşpe’ şi douăj’ de mii cash în mână, tra-la-la!

CRISTESCU CĂTĂLIN: Dar, nu sunt…

denunţător: Oameni… oamenii nu pot face o excepţie?,  ! …………. Bă, dup-aia se rezolvă! E chestie de o săptămână, două, trei în care tre’ să apară nişte bani pe ici, pe colo! Înţelegi tu?

CRISTESCU CĂTĂLIN: Ei pun întrebări, adică, ştii care a fost întrebarea?

Denunţător Ă?…[oftează]…

CRISTESCU CĂTĂLIN: Întrebarea a fost următoarea, a zis: …[foloseşte un cuvânt obscen]…, dacă nu s-a rezolvat problema asta  …ă.. îţi dai seama ce ar fi fost după! Am fi stat mult şi bine!”

 

CITEȘTE MAI DEPARTE AICI: www.stiripesurse.ro // STENOGRAME INCENDIARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus