Ninsorile căzute în ultimele 24 de ore au adus în staţiunea Straja un strat de zăpadă proaspătă de circa 30 de centimetri, astfel că salvamontiştii au estimat, miercuri, că la sfârşitul acestei săptămâni în zonă se va putea schia pe mai multe pârtii, iar numărul turiştilor se va dubla.

Administratorii pârtiilor din Straja au început, de miercuri, pregătirea domeniului schiabil folosindu-se de ratracuri, pentru ca pârtiile să fie la calitatea cerută de schiori.

“A nins, iar de la o altitudine de 1.200 de metri în sus s-a depus un strat de zăpadă proaspătă de circa 30 de centimetri. Dacă până acum se schia doar pe pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui, apreciem că la sfârşitul săptămânii numărul pârtiilor va creşte”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Formaţiei Salvamont Lupeni – Straja, George Resiga.

Potrivit acestuia, în staţiunea Straja se află circa 1.000 de turişti, dar salvamontiştii se aşteaptă ca numărul lor să crească la aproximativ 2.500 de persoane, date fiind noile condiţii de schi.

În plus, Primăria Lupeni a anunţat că turiştii care vin cu maşinile în Straja vor avea parcare gratuită dacă îşi vor lăsa autoturismele în zona amenajată în staţia de plecare a telegondolei.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, a declarat, pentru AGERPRES, că măsura luată de administraţia locală are ca scop susţinerea turismului local, în condiţiile în care administratorii cabanelor şi pensiunilor din Straja au avut de suferit din cauza lipsei zăpezii.

Parcarea are 250 de locuri şi va fi gratuită pe tot parcursul sezonului de schi care urmează.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus