PER Hunedoara a trimis Primăriei Hunedoara proiectul unei strategii de dezvoltare a municipiului Hunedoara.

Președintele PER Hunedoara, Bogdan Radu Giurgiu, declară că tot proiectul a fost întocmit pe baza sugestiilor venite de la locuitorii orașului:

„Hunedoara are cea mai importantă resursă – Castelul Corvinilor – care a fost exploatată greșit până acum. Noi trebuie să știm exact încotro ne îndreptăm, cum dorim să arate orașul nostru. Toate strategiile întocmite de administrațiile locale de până acum au rămas doar pe hârtie. Nouă ne trebuie un proiect de oraș, așa cum trebuie să ne străduim să facem un proiect de țară”.

Bogdan Radu Giurgiu spune că totul ar trebui să înceapă de la întocmirea documentației pentru declararea Castelului Corvinilor drept monument UNESCO sau, pentru început, să fie inclus în rutele UNESCO.

În paralel, administrația publică să stabilească, pe baza unor studii, cum să fie dezvoltat orașul, dar și spre ce tipuri de meserii ar trebui să se îndrepte hunedorenii, astfel încât tinerii să aibă o șansă în orașul lor natal și să nu mai fie nevoiți să părăsească Hunedoara în căutarea unui loc de muncă bine plătit.

3 răspunsuri

 1. Sfatuiesc hunedorenii sa-si indrepte privirile spre parcul industrial in 11 decembrie. Daca a fost construit pentru hunedoreni, sa-i aleaga pe cei ce l-au facut, daca a fost trantit in Hunedoara pentru ca cineva sa se laude cu ziduri goale, iarasi veti sti cu cine sa votati. Important e sa vreti

  • Monalise Hihn spune:

   Proiectul este al primarului Hada, deci?!

   • metrologia_ro@yahoo.com' Mihai Simionescu spune:

    Corect Monalise ! In plus, sa n-ai alta idee decat valorificarea unui monument la a carui realizare n-ai avut absolut nici un merit este cam putin. Hunedoara trebuie sa renasca pe alte coordonate nu cu un proiect turistic la plesneala…. M.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus