Studiul de fezabilitate pentru complexul acvatic ce ar urma să fie construit la Petroșani a fost depus la Consiliul Județean Hunedoara, for care va depune proiectul pentru finanțare pe fonduri europene.

Petroaqua, complexul acvatic de la Petroșani, are un studiu de fezabilitate. Documentația va fi depusă de Consiliul Județean spre finanțare penru a primi fonduri europene, investiția totală fiind estimată la aproape 30 de milioane de euro.

”Miercuri s-a depus la Consiliul Județean Studiul de Fezabiliitate pentru aqualandul din Petroșani, Petroaqua. Suma este de 27 de milioane de euro. Va fi prima investiție de acest fel pe care o depunem pentru a obține fonduri europene”, a delcarat, joi, la Petroșani, Tiberiu Balint, vicepreședintele CJ Hunedoara.

Viitorul complex acvatic va avea o suprafaţă totală de 4,8 hectare, fiind amplasat pe terenul ecologizat al fostei preparații Livezeni. Complexul va avea cinci piscine acoperite şi un bazin în aer liber. Tot aici ar urma să fie construit un bazin de înot care îndeplineşte criteriile pentru a fi clasificat drept bazin olimpic. La acesta se adaugă şi un alt bazin de mare adâncime (6 metri), pentru desfăşurarea de concursuri sportive de sărituri de la trambulină. Nu lipsesc din proiect toboganele, jacuzzi, o sală de forţă, saună, duşuri şi vestiare, bar şi restaurant, dar şi un hotel şi nu mai puţin de 600 de locuri de parcare pentru autoturisme şi autocare.

Dacă proiectul va prim finanțare, ar urma să fie de unul din cele mai mari complexe acvatice de acest tip din România.

Un alt complex acvatic va fi construit la Vulcan. Consiliul Județean Hunedoara a renunțat la Aqualupe, complexul acvatic de la Lupeni, din cauza datoriilor cu care se confruntă administrația locală. Se poartă însă discuții cu Primăria Uricani, primarul Buhăescu vrând și el un complex acvatic.

CJ Hunedoara va sprijini administrația locală din Uricani dacă investiția se justifică economic și turistic.

Sursa: gazetaedimineata.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus